-Δεν πιστεύουμε ότι, ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος και ικανοποιημένος, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απότομη αυτή αλλαγή έφερε μεγάλη αναστάτωση, σε μία περίοδο, μάλιστα, που η πανδημία επιδείνωσε την οικονομική και αγωνιστική κατάσταση των σωματείων. Και πολύ περισσότερο, των σωματείων των χαμηλότερων εθνικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών. Ακόμα και σήμερα, έπειτα από διαχείριση δύο ετών, περίπου, της πανδημίας στις κερκίδες των γηπέδων επιτρέπεται ένα μικρό ποσοστό θεατών, ενώ έχει αποκλειστεί μία σημαντική μερίδα φιλάθλων. Το πρωτάθλημα της Super League 2 άρχισε τον Νοέμβριο, ενώ μετά από τρεις αγωνιστικές ημέρες και την 4η αγωνιστική ημέρα που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

-Η (οικονομική) πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης και η απροθυμία άλλων τηλεοπτικών σταθμών, να διεκδικήσουν τις μεταδόσεις των αγώνων πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δείχνει ότι το «προϊόν» δεν είναι ελκυστικό. Πως, άραγε, ένας τηλεοπτικός σταθμός θα δείξει τα παιχνίδια των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.) Ζάκυνθος και Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, οι οποίες εντάχθηκαν στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, ενώ η δεύτερη αναγκάζεται να αγωνίζεται, έως τα τέλη του έτους, με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές; Πως θα προγραμματιστεί η τηλεοπτική κάλυψη ενός παιχνιδιού στο οποίο το σκορ θα φτάσει, ή θα ξεπεράσει, το 7-0 του πρόσφατου αγώνα του Πιερικού με τον Α.Ο.Κ. στην Κατερίνη; Πόσοι φίλαθλοι «ουδέτεροι» θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τέτοια παιχνίδια; Ποια ανταγωνιστικότητα έχει ένα πρωτάθλημα με τέτοια παιχνίδια; Ακόμα κι υπάρξει συμφωνία με την διοργανώτρια Αρχή, θα δεχτεί ο «ανάδοχος» τηλεοπτικός σταθμός να προβάλλει τα παιχνίδια του Α.Ο.Κ. έως το τέλος Δεκεμβρίου; Θα είναι δυσφήμηση του πρωταθλήματος. Όχι με την ευθύνη της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965.

-Η αγωνιστική περίοδος στην Super League 2, δεν άρχισε με καλούς οιωνούς. Και φοβούμαστε πως η κατάσταση αυτή δεν θα «στρώσει», αν τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα των 34 ομάδων και των δύο ομίλων έχουν μειωμένα έσοδα. Πριν ακόμα συμπληρώσουμε δέκα αγωνιστικές ημέρες, άρχισε να φαίνεται η άστοχη απόφαση της δημιουργίας δύο ομίλων με μεγάλο αριθμό σωματείων, εκ των οποίων τα περισσότερα σχημάτισαν Π.Α.Ε. μετά μεγάλων κόπων και πολλών βασάνων!

-Ο Α.Ο.Κ. είναι από τα λιγοστά σωματεία, τα οποία ανήλθαν από την Football League χωρίς εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις. Η νέα διοίκηση της Π.Α.Ε. παρέλαβε ένα «νοικοκυρεμένο μαγαζί», το οποίο θέλει να μεγαλώσει (οργανωτικά και αγωνιστικά) τα επόμενα τρία-τέσσερα έτη, όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι. Για να επιτευχθεί ο στόχος, δεν αρκούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το στοίχημα και τους χορηγούς. Θα συμφωνήσουμε με τον ιδιοκτήτη, ότι για να δημιουργηθεί μία ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των φιλάθλων και η επένδυση στην εταιρεία. Πρέπει να βοηθήσουν και οι τοπικοί άρχοντες, κυρίως ο Δήμος Καβάλας, με την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», ώστε να γίνει ελκυστικό για τις γυναίκες, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρίες, τις οικογένειες και όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα 3000 διάρκειας δεν ξέρω πώς θα πουληθούν. Καλός κ ωραίος ο οικονομικός σχεδιασμός ή το budget που λένε κ στο χωριό μου , αλλά αν ότι σχεδιάζονταν επί χάρτου γίνονταν πραγματικότητα, τότε όλες οι επιχειρήσεις δεν θα ήταν απλά βιώσιμες αλλά θα είχαν κ υπερκερδη. Πάντως όλοι όσοι αγαπάμε τον ΑΟΚ πρέπει να στηρίξουμε το εγχείρημα του Alex έτσι ώστε η πραγματικότητα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον οικονομικό σχεδιασμό της ομάδας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την αγορά ενός διάρκειας κ με την φυσική μας παρουσία στο γήπεδο, ιδίως μετά από όσα πέρασε η ομάδα μας το τελευταίο 3μηνο. Αν εμείς οι φίλαθλοι του ΑΟΚ κάνουμε αυτά τα δύο απλά πράγματα, τότε όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στον Alex, αυτός ξέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.