Η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα που έδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», στο πλαίσιο της λεγόμενης «μετα-αγωνιστικής περιόδου». Στην πράξη, ωστόσο, πρόκειται για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League). Η επιλογή των αντιπάλων ομάδων, του Α.Ο. Ξάνθης και της Δόξας Δράμας, ήταν σωστή, όσον αφορά την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος για τη δυναμικότητα της ομάδας.

Ο Α.Ο.Κ. ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια (0-2 από τον Α.Ο. Ξάνθης και 0-3 από τη Δόξα Δράμας), αλλά δεν «διασύρθηκε» ως ομάδα. Αντιθέτως, για ένα ημίχρονο εναντίον της Δόξας Δράμας και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εναντίον του Α.Ο. Ξάνθης, έπαιξε καλό και «ανοικτό» ποδόσφαιρο. Τα στοιχεία που έκριναν τα δύο παιχνίδια, κατά την άποψη μας, ήταν η μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία των ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων ομάδων. Ωστόσο, η ομάδα της Καβάλας προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε στη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, με κατοχή της μπάλας και με επιθέσεις που άρχιζαν από την αμυντική γραμμή, αλλά οι αντίπαλες ομάδες δεν της επέτρεψαν να έχει τον απόλυτο έλεγχο των παιχνιδιών.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι, ότι διαθέτει το (έμψυχο) υλικό, για να «χτίσει» ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο θα παίζει σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο. Επειδή, όμως, έλειψε πέντε συναπτές περιόδους από τις υψηλές εθνικές κατηγορίες, θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στο επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίζεται στις κατηγορίες αυτές. Ο χρόνος μπορεί να γίνει μικρότερος, εάν αποκτηθούν ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από τα πρωταθλήματα της Β΄ εθνικής, ή της Α΄ εθνικής κατηγορίας. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα βοηθήσουν τους πιο νεαρούς, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει ο Α.Ο.Κ., οι οποίοι έδειξαν απέναντι στους επαγγελματίες του Α.Ο. Ξάνθης και της Δόξας Δράμας, ότι δεν υστερούν σε ταλέντο.

Συνοψίζοντας, η ομάδα της Καβάλας βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα προοδεύει με σταθερά βήματα τα επόμενα έτη. Η δουλειά που γίνεται είναι συγκροτημένη και φάνηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Το 0-3 εναντίον της Δόξας Δράμας διαμορφώθηκε στο α΄ ημίχρονο, με τέρματα που σημείωσαν οι: Πεταυράκης, Cruz, Πατράλης. Το πρώτο, από τον Σταύρο Πεταυράκη, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά πλευρά και με το αριστερό πόδι και τα δύο επόμενα σε γρήγορες αντεπιθέσεις, οι οποίες βρήκαν την άμυνα του Α.Ο.Κ. ανοργάνωτη (σ.σ. ήταν αργή και η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ., για να προστατέψουν την εστία τους). Στο β΄ ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, χρησιμοποίησε και δύο-τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν βρίσκονταν στο ρόστερ την περασμένη περίοδο.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα είναι πολύ θετικό η ομάδα να έχει τη στήριξη της ΒΦΛ και στις επαγγελματικές κατηγορίες γιατί όπως έχω γράψει και παλαιότερα δεν υπάρχουν επενδυτές ως μεμονωμένα άτομα αλλά μεγάλες εταιρείες. Η ΒΦΛ τώρα σαν μέγας χορηγός, μεθαύριο σαν μέτοχος και γιατί όχι και ιδιοκτήτης. Έχω πει ότι μπορούμε να γίνουμε η Bayer Leverkuzen της Ελλάδας. Επίσης επιμένω ότι η ομάδα τώρα που θα γίνει ΠΑΕ θα πρέπει να συνεχίσει να λέγεται Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ και όχι σκέτο ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ όπως παλιά ακόμα και αν βάλει τον μέγα χορηγό δίπλα στο όνομα δλδ ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.