Ο Α.Ο.Κ. δεν είναι μόνο το Α.Φ.Μ.!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ήταν καλοκαίρι του 2011, έτος «ορόσημο» στην ιστορία του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι, ο αείμνηστος Μάκης Ψωμιάδης, συμφώνησε να πουλήσει στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα». Και αναφέρουμε την λέξη «φήμη», διότι η διοίκηση της Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» δεν δημοσιοποίησε ουδέποτε την συμφωνία, αλλά προχώρησε την διαδικασία «εν κρυπτώ» από τους φιλάθλους.

Τότε, λοιπόν, ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών του Α.Ο.Κ., «Γαλάζιοι Αργοναύτες», πήρε ανοιχτά θέση κατά του ύπουλου σχεδίου των διοικούντων την Π.Α.Ε., πραγματοποίησε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και εξέδωσε την ακόλουθη αιχμηρή ανακοίνωση: «Είμαστε εδώ, παλιοί και νέοι Καβαλιώτες, για να πούμε μερικές αλήθειες και να εκφράσουμε όχι μόνο την αγωνία μας, αλλά και την αποφασιστικότητα μας για το μέλλον του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», του Α.Ο.Κ. μας. Στο παρασκήνιο εξυφαίνεται μία συνομωσία εις βάρος της ομάδας μας και οι υπεύθυνοι δεν τολμούν να έρθουν να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας εξηγήσουν τις ευθύνες τους, τις παραλείψεις και κυρίως τους σκοπούς τους.

Ο Α.Ο.Κ. δεν είναι μόνο το Α.Φ.Μ. και ο κλειδάριθμός του. Δεν είναι μόνο ισολογισμοί. Δεν είναι μόνο νούμερα σε ένα χαρτί. Δεν είναι μόνο οι συμβατικές υποχρεώσεις που οι Αρχές αποφάσισαν να διεκδικήσουν με ασυνήθιστη τυπικότητα. Δεν είναι μόνο το γήπεδο που ανήκει και ας το καταλάβουν όλοι, κυρίως στους φιλάθλους, που χρόνια πότισαν τα τσιμέντα του με την αγάπη τους για την ομάδα. Ο Α.Ο.Κ. είναι η ψυχή μιας πόλης, είναι η περηφάνια της, είναι οι μνήμες γενιών και γενιών αγνών Καβαλιωτών, που μπορεί να είχαν μεταξύ τους κοινωνικές και ταξικές, ίσως, διαφορές, τους ένωνε όμως η αγάπη για την ομάδα και είχαν στην καρδιά τους το «καραβάκι» που εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Χρήστος Μπάτσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όλοι, πάνω κάτω, ξέρουμε τι έχει γίνει, γνωρίζουμε το πισώπλατο χτύπημα των ιδιοκτητών. Κι επειδή οι ιδιοκτήτες της ομάδας περηφανεύονται για τον ανδρισμό τους, θέλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι, οι άνδρες δεν λειτουργούν στο σκοτάδι, δεν λειτουργούν υποχθόνια, δεν λειτουργούν σαν τυφλοπόντικες.

Λάθη έγιναν πολλά, δεν είναι η στιγμή να τα απαριθμήσουμε, γιατί είμαστε μπροστά στην εξαφάνιση της ομάδας μας και πρέπει να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης. Έτσι κι αλλιώς, κάθε Καβαλιώτης γνωρίζει και μπορεί να καταμερίσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Τώρα είναι η ώρα της αντίδρασης. Και η αντίδραση θα είναι συλλογική και με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν θα ζητήσουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της FYROM, δεν θα ζητήσουμε να μετονομαστεί το γήπεδο μας σε «Κεμάλ Ατατούρκ», δεν θα κλείσουμε ραντεβού με τον Τούρκο πρόξενο, όπως έκαναν οι οπαδοί του Ηρακλή, όταν θεώρησαν ότι αδικούνται. Ακόμα κι αν «δολοφονήσουν» την ομάδα μας, ακόμα κι αν μας στερήσουν την ύπαρξη της, την περηφάνια μας, δεν θα την απωλέσουμε. Ειλικρινά τους λέμε: «Κύριε Ψωμιάδη, αν θέλεις να φύγεις από την Καβάλα, σε ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και σου λέμε στο καλό. Αλλά, θα αφήσεις τον Α.Ο.Κ. τουλάχιστον όπως τον παρέλαβες. Δεν θέλεις τους συμπατριώτες σου; Δεν σε θέλουμε κι εμείς. ΑΛΛΑ, κάτω τα χέρια από την ομάδα. Τις τακτικές του υποκόσμου αλλού, όχι στην Καβάλα. Τι το θέλεις το Α.Φ.Μ.; Η υφαρπαγή του Α.Φ.Μ. σημαίνει την εξαφάνιση της ομάδας, είναι εχθρική ενέργεια και σαν τέτοια την εκλαμβάνουμε. Τι κακό σου έκανε ο Α.Ο.Κ.; Τι κακό σου έκαναν οι Καβαλιώτες; Εσύ και οι επιχειρήσεις σου μόνο καλό είδατε από αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φίλες και φίλοι, ζητάμε το αυτονόητο, όλα στο φως. Ζητάμε από την πολιτεία να επέμβει. Η Καβάλα και οι ομάδες της τιμούν τον επαρχιακό αθλητισμό. Οι φίλαθλοι της, ήταν πάντα υποδειγματικοί μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Αν συμβεί αυτή η αδικία στην ομάδα μας, τότε θα έχει αποδειχτεί, για άλλη μια φορά, ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, ομάδες και η ιστορία τους, είναι μόνο μετοχές και οι φανέλες είναι σημαίες ευκαιρίας.

Καλούμε τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, να κάνουν παράσταση στον γενικό γραμματέα αθλητισμού και να ζητήσουν την παρέμβαση του, ώστε να σταματήσει ο αιφνίδιος θάνατος του Α.Ο.Κ. Καλούμε τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του παρέχει ο νόμος, ώστε να παρέμβει, ως έχων έννομο συμφέρον και να διακόψει κάθε παράνομη παρασκηνιακή διαδικασία.

Ζητούμε από την Super League και την Ε.Π.Ο., να μη δεχτούν de facto καταστάσεις και ομάδες από τερατογέννηση. Υπάρχει ομάδα Α.Ο.Κ., υπάρχει ομάδα Ηρακλής. Ομάδα Καβάλα/Ηρακλής δεν υπάρχει. Ζητάμε από τους φιλάθλους της Καβάλας, να είναι σε εγρήγορση και κοντά στην ομάδα και κυρίως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Αυτή την στιγμή, όλοι οι Καβαλιώτες δεχόμαστε ανήθικη, αναίτια επίθεση. Θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που μας δίνει η νομιμότητα και το δίκαιο και θα δώσουμε πνοή στην ομάδα της πόλης, ότι κι αν της επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

Ζητάμε από τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, αν του έχει μείνει μία σπίθα αγάπης για το έρμο αυτό άθλημα, που το κατασπάραξαν τα οικονομικά συμφέροντα, οι υποψίες στημένων και οι πρακτικές του υποκόσμου, να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράσταση του σ’ αυτή την τόσο ξεκάθαρη αθλιότητα: Η δικιά μας ομάδα μπορεί να είναι η πρώτη, αλλά αν το καταφέρουν, δεν θα είναι η τελευταία. Ας μη γελιόμαστε, το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει ο Α.Ο.Κ. Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει δικαιοσύνη και συντεταγμένο κράτος».

Περί φήμης αγοράς του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος

Αυτά ανέφερε πριν από έντεκα, περίπου, έτη, η ανακοίνωση του συνδέσμου «Γαλάζιοι Αργοναύτες», ενώ το σημερινό διοικητικό συμβούλιο εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, με τίτλο: «Περί φημών αγοράς του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος»: «Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον πλανήτη. Αυτοί που επιλέγουν να ζούνε τίμια και περήφανα και να περπατούνε με το κεφάλι ψηλά και όλοι οι υπόλοιποι.

Όταν γεννιέσαι, οι πρώτοι άνθρωποι που γνωρίζεις είναι οι γονείς σου. Σε μεγαλώνουν, σε σπουδάζουν και γενικά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, για να σε βοηθήσουν σε όλη την διάρκεια της ζωής τους. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτεροι γονείς από τους δικούς σου. Αν κάποια στιγμή εμφανιζόντουσαν άλλοι γονείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να σου παρέχουν περισσότερα, τι θα έκανες; Θα άφηνες τους δικούς σου, για να γίνεις παιδί κάποιων άλλων;

Η γυναίκα που παντρεύεσαι είναι επιλογή σου. Την παντρεύεσαι γιατί την αγαπάς, θέλεις να δημιουργήσεις οικογένεια μαζί της και να περάσεις το υπόλοιπο της ζωή σου μαζί της. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερες γυναίκες από την δική σου. Αν κάποια στιγμή εμφανιζόταν μία άλλη γυναίκα, η οποία είναι πιο όμορφη από την δική σου, ή έχει μεγαλύτερη προίκα από την δική σου, τι θα έκανες; Θα παρατούσες την γυναίκα σου, για να είσαι μαζί της;

Τα παιδιά σου τα φροντίζεις, τα ανατρέφεις, τα μεγαλώνεις, τα στηρίζεις και τα αγαπάς, πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα θα υπάρχουν και παιδιά, τα οποία είναι καλύτερα από τα δικά σου. Αν κάποια στιγμή εμφανιζόντουσαν άλλα παιδιά, τα οποία ήταν πιο καλλιεργημένα, πιο όμορφα και πιο επιτυχημένα από τα δικά σου, τι θα έκανες; Θα άφηνες τα δικά σου παιδιά, για να υιοθετήσεις τα άλλα;

Ο Α.Ο.Κ. για εμάς είναι πολλά παραπάνω από μία απλή ομάδα ποδοσφαίρου. Τον αγαπάμε, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται, από το αν έχει χρέη, ή όχι, από το αν μας φέρνει τίτλους, ή όχι. Ο Α.Ο.Κ. για εμάς, είναι σαν την οικογένειά μας. Δεν θα τον παρατούσαμε ποτέ, για να υποστηρίξουμε κάποια άλλη ομάδα, που απλά θα έχει σαν έδρα την Καβάλα. Όπως δεν θα παρατούσαμε ποτέ και την οικογένειά μας. Αν θέλαμε Α΄ εθνική πάση θυσία, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε και άλλες ομάδες. Είναι επιλογή μας να υποστηρίζουμε Α.Ο.Κ. και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι είναι περήφανοι για την ομάδα τους και δεν την πουλάμε για καμία άνοδο, για κανένα πρωτάθλημα, για κανένα champions league.

Ο Α.Ο.Κ. δεν ανήκει ούτε στους προέδρους, ούτε στους ποδοσφαιριστές, ούτε στους προπονητές. Ο Α.Ο.Κ. ανήκει στον λαό του και στην πόλη του. Όλοι οι υπόλοιποι, είστε απλά περαστικοί. Πριν από σας υπήρχαν άλλοι και μετά από εσάς, θα υπάρχουν άλλοι. Οι μόνοι που ήταν, είναι και θα μείνουν για πάντα στον Α.Ο.Κ., είναι οι οπαδοί του και κανείς άλλος. Για όλα όσα ακούγονται, λοιπόν, περί αγοράς του Α.Φ.Μ. του Ν.Π.Σ. Βόλος, έχουμε να πούμε το εξής:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο.Κ. Ο Α.Ο.Κ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Α.Ο.Κ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ Β ΚΑΙ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι από τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας των φιλάθλων κατά της φημολογούμενης και τότε πώλησης του Α.Φ.Μ. της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Α.Ο. «Καβάλα» στον σύλλογο του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.