Στο κατάμεστο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου», εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, η ξεχωριστή έκθεση του μοναδικού Έλληνα καλλιτέχνη, Αστέρη Γκέκα, με τίτλο: «Παλίμψηστα Λάβαρα». Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου) Καβάλας, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και οικοδεσπότης ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης, που προσφώνησαν τον διακεκριμένο καλλιτέχνη αποδίδοντας τις δέουσες τιμές. Η πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μία διαφορετική αύρα πλανάται από σήμερα στο χώρο του θεάτρου μας. Μία καλλιτεχνική παρουσία έχει πλημμυρίσει όλο το κτίριο και μας ταξιδεύει, ήδη, με εικόνες, χρώματα και σχήματα μ’ ένα μοναδικό εικαστικό αφιέρωμα. «Παλίμψηστα Λάβαρα» της κοινής μνήμης, σινιάλα για τον αίσιο μέλλοντα χρόνο του πριν». Μία εγκατάσταση μνήμης με ξυλανάγλυφες ζωγραφιές και μεταλλικά στηρίγματα. Ο κόσμος μέσα από τις δημιουργίες του Αστέρη Γκέκα. Του καλλιτέχνη, που μέσα σε μία μεγάλη διαδρομή τέχνης, συμπεριέλαβε και την Καβάλα, για να μας δώσει τη χαρά να γνωρίσουμε τα αριστουργήματα του».

Ο Θοδωρής Γκόνης, δίνοντας το καλλιτεχνικό στίγμα της έκθεσης, ανέφερε εμφαντικά τη σπουδαιότητα να συνομιλούν οι τέχνες μεταξύ τους, η ζωγραφική με το θέατρο, το θέατρο με την μουσική και δήλωσε ότι, είναι μία πολύ ωραία στιγμή για όλους τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για τους παρευρισκόμενους που γέμισαν το χώρο του φουαγιέ.

Ο διακεκριμένος εικαστικός, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την πόλη της Καβάλας, λέγοντας ότι θα ήταν η πόλη, μετά τον Βόλο που ζει και εργάζεται, στην οποία πραγματικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ζήσει. Ευχαρίστησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, με την οποία είχε τη χαρά να συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα στο Δημαρχείο, την πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, για τον οποίο εξεδήλωσε τον θαυμασμό για το καλλιτεχνικό του έργο.

Την εκδήλωση τίμησαν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., πάτερ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του Δήμου Καβάλας και το φιλότεχνο κοινό της πόλης. Κατά γενική ομολογία, ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, που σχολιάστηκε ευμενώς από τον καλλιτέχνη, Αστέρη Γκέκα, που έδωσε τα εύσημα στους οικοδεσπότες, την δήμαρχο και τον Δήμο Καβάλας. Τα κρασιά που προσφέρθηκαν, ήταν μία ευγενική χορηγία του Κτήματος Παπαδόπουλου».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2019, ενώ την τελευταία ημέρα στις 19:30 (7:30μ.μ.), θα γίνει εκδήλωση με απαγγελία ποιημάτων, συνοδεία ακορντεόν από τον Αστέρη Γκέκα. Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό τις ημέρες: 2, 3, 4, 9, 11, 15, 16, 17, 18, 25 και 26 Φεβρουαρίου (ώρες 19:00-22:00) και 23, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2019 (ώρες 18:00-21:00).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.