Τα βήματα προόδου που έγιναν στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, παρουσίασαν οι επιχειρηματίες, Κυριάκος και Νίκος Χαρακίδης, στον πρόεδρο της «Εργοανάπτυξης» Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αρχέλαο Γρανά και στον αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή. «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των μελετών. Το μόνο που απομένει για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είναι να παραδοθούν τα στοιχεία που αφορούν το ενδεχόμενο πλημμύρας ύστερα από τυχόν θραύση του φράγματος Μαρμαρά, γεγονός που δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί, αλλά μία ολοκληρωμένη μελέτη οφείλει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το πιο απίθανο», δήλωσε ο Αρ. Γρανάς, ενώ ο Κ. Σιμιτσής πρόσθεσε ότι, τα αρχιτεκτονικά σχέδια προτείνουν κάτι πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, απόλυτα ενταγμένο στην πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με τους επενδυτές, οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ισοδυναμεί με αίτηση οικοδομικής άδειας.

Επίσης, ο Κ. Σιμιτσής, είχε διαδικτυακή συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Μανώλη Κελαϊδάκη και Χρήστο Πολυχρόνη, οι οποίοι εξέθεσαν τις επιφυλάξεις των εργαζομένων για την αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει η ENERGEAN, την οποία χαρακτήρισαν ασύντακτη και πρόχειρη. Δήλωσαν, ωστόσο, πρόθυμοι για συμμετοχή στην διαβούλευση με την εταιρία. Από την πλευρά του, ο Κ. Σιμιτσής επανέλαβε την θέση του για την αξία του διαλόγου και την ελπίδα ότι, τα τρέχοντα προβλήματα θα επιλυθούν σύντομα και δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τις επενδυτικές προοπτικές της ENERGEAN.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.