Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, έπειτα από πρόσκληση προς τις Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κομοτηνή. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συνοριακών Φυλάκων έβαλε ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών που υπάγονται.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην άμεση ανάγκη πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας τόσο στα σύνορα, όσο και στην β΄ ζώνη. Αναμένεται η προκήρυξη των προσλήψεων. Τονίστηκε, για μία ακόμα φορά, η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συνοριακών φυλάκων με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Επισημάνθηκε η πρόοδος στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και οι ελλείψεις σε αυτό τον τομέα, όπως τα οχήματα μεταφοράς τύπου VAN. Επίσης, ειπώθηκε πως οι νεοπροσληφθέντες συνοριακοί φύλακες, που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον, όπως στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.