Ο απερχόμενος πρόεδρος μηδένισε το χρέος και άφησε στο ταμείο 70.000 ευρώ

0

Αφού ολοκλήρωσε, «ευδοκίμως», την αποστολή του, ο Θανάσης Δασκαλούδης υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, τα οποία άσκησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020. Στο διάστημα αυτό, όπως είπε στην (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μαζί με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία το χρέος των 303.000 ευρώ, που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση της σχολικής επιτροπής, να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να κατανείμει στους διευθυντές τα χρήματα που έλαβε η σχολική επιτροπή για τις τρέχουσες δαπάνες των σχολικών μονάδων και, το σημαντικότερο, να παραδώσει τους απολογισμούς προηγούμενων ετών που ήταν σε εκκρεμότητα.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι η σχολική επιτροπή αρνήθηκε να πληρώσει τιμολόγια ύψους 64.000 ευρώ, διότι δεν γνώριζε που δαπανήθηκαν τα χρήματα αυτά. Συμπλήρωσε πως είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή, ο οποίος θα παραδώσει το πόρισμά του έως το τέλος Απριλίου. Επεσήμανε, ακόμα, πως είναι άθλος, για την κατάσταση που βρήκε την σχολική επιτροπή, η ολοκλήρωση των απολογισμών προηγούμενων ετών και δήλωσε έκπληκτος θετικά, για την στοχευμένη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων που έκαναν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Συνοψίζοντας, είπε πως αποχωρεί από την θέση του προέδρου λόγω προσωπικού προβλήματος, είχε ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας μηδενίσει το χρέος που παρέλαβε και αφήνοντας 70.000 ευρώ στην αντικαταστάτρια του, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει για την βελτίωση των συνθηκών στις σχολικές μονάδες. Είναι το ποιοτικό άλμα, που ήθελε και δεν μπόρεσε να κάνει. Ευχήθηκε στην νέα πρόεδρο (σ.σ. ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως είναι η Ανθή Χατζηφραντζή) να οδηγήσει την σχολική επιτροπή ψηλότερα, για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν.

Από την πλευρά του, ο Θ. Μουριάδης τόνισε πως το έργο του Θανάση Δασκαλούδη ήταν πετυχημένο, παρά τις δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες που αντιμετώπισε. «Οι σχολικές επιτροπές είναι πολύ σοβαρή δουλειά. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Εκτός από τα πολλά προβλήματα, είναι περιορισμένη και η χρηματοδότηση. Ωστόσο, σήμερα η λειτουργία των σχολείων είναι εύρυθμη. Ευτυχώς που υπάρχει το Ε.Σ.Π.Α., για να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τα σχολεία μας», δήλωσε και σχολίασε πως τα χρήματα (σ.σ. γύρω στις 800.000 ευρώ) που θα έδινε ο Δήμος Καβάλας για την ενεργειακή ανακαίνιση του κτηρίου όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, θα δοθούν για την πυρασφάλεια των βρεφονηπιακών σταθμών. Το έργο που αφορά το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.