«Αποχωρώ έχοντας τη συνείδησή μου ήσυχη. Για τρεισήμισι χρόνια δεν λειτούργησα ποτέ με κομματικούς όρους. Έκανα λάθη, αλλά είμαι υπερήφανος και γι’ αυτά. Αυτό που δεν έκανα ήταν, να διαπραγματευτώ με κανέναν και για τίποτα». Με αυτά τα λόγια, ο απερχόμενος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος Καρασαββόγλου, έκλεισε τον απολογισμό που έκανε για την περίοδο που διοίκησε το νοσηλευτικό ίδρυμα, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019.

Ο απολογισμός άρχισε με την παράθεση των οικονομικών δεδομένων της περιόδου 2015-2019. «Παραλάβαμε ένα νοσοκομείο με μεγάλες υποχρεώσεις, με ελάχιστες εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαιρετικά περιορισμένο αποθεματικό. Παραδίδουμε έναν οικονομικά εύρωστο Οργανισμό, με περιορισμένες και απολύτως ελεγχόμενες υποχρεώσεις, ελάχιστες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, σημαντικότατες εισροές από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα. Κι αυτά, σε μία περίοδο γενικότερης οικονομικής ασφυξίας, με δημοσιονομικούς περιορισμούς και σε ένα ίδρυμα που «μεγάλωσε» τα τελευταία έτη. Οι εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία είναι περισσότερες. Το ίδιο και οι εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία, οι επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι εισαγωγές στις Κλινικές και τα χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν», δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έγιναν. «Από το νοσοκομείο Καβάλας αποχώρησε σημαντικός αριθμός εργαζομένων κάθε κατηγορίας. Το ίδρυμα βρίσκεται σε σημείο καμπής, καθώς φέτος και τα επόμενα έτη αποχωρούν νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και γιατροί, που αποτελούν βασικό πυλώνα της λειτουργίας του. Παρόλα αυτά, έχει αμέριστη εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που ακολουθούν. Το νοσοκομείο θα είναι πάλι σε εξαιρετικά χέρια και πιστεύω ότι θα δικαιωθώ για τη θέση αυτή», σημείωσε.

Στο τρίτο μέρος μίλησε για τις διάφορες χρηματοδοτήσεις που άντλησε η διοίκηση του νοσοκομείου, την ενίσχυση του εξοπλισμού, τη δημιουργία νέων δομών, την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας και ολοκλήρωσε τον απολογισμό με το κοινωνικό πρόσωπο, τις συνέργειες και μερικές εμβληματικές δράσεις, όπως η διακοπή της συνεργασίας με εργολάβους. Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες, το ιατρικό και υπόλοιπο προσωπικό, τους προϊσταμένους του και τους τοπικούς άρχοντες που στήριξαν το έργο του. Ευχήθηκε στον νέο διοικητή καλό κουράγιο, γιατί τον περιμένει πολλή δουλειά και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.