• Αρκετές φορές, δημότες παραβρέθηκαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, είτε για να καταθέσουν ένα αίτημα, είτε να εκφράσουν την ανησυχία τους για κάποιο ζήτημα, ακόμα και για να διαμαρτυρηθούν. Εκεί, αφού διατυπώσουν τη θέση τους, παίρνουν απάντηση από τη δημοτική αρχή για το θέμα που τους απασχολεί. Αυτό σημαίνει, κατά την άποψη μας, δημοκρατική λειτουργία.
  • Δυστυχώς, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και πρωτογενούς τομέα, Θόδωρος Παπαδόπουλος, έδωσε απάντηση σε μία ομάδα ανώνυμων συμπολιτών, που έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον προβληματισμό της για τη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων. Η ίδια ομάδα έχει επιλέξει να ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή και να ζητάει την απόσχιση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από τον «Καλλικρατικό» Δήμο Καβάλας από το διαδίκτυο.
  • Η δημοκρατία δεν καταργείται, ούτε υποκαθίσταται από το διαδίκτυο, αγαπητοί συνδημότες, που προσβάλλετε με τον τρόπο αυτό τα θεσμικά όργανα και τους υπόλοιπους δημότες του Δήμου Καβάλας. Είναι δικαίωμα τους να έχουν μία διαφορετική άποψη και να την εκφράζουν ελεύθερα. Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον «ανταρτοπόλεμο» που γίνεται από το διαδίκτυο σε βάρος του Δήμου Καβάλας. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη θέση και την ανησυχία του, αγαπητέ αντιδήμαρχε Κοινοτήτων, αλλά όταν πρόκειται για ζητήματα και μάλιστα σοβαρά, όπως η κατάργηση μιας σχολικής μονάδας, οι πολίτες οφείλουν να το κάνουν εγγράφως, ή με παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, για να παίρνουν υπεύθυνη ενημέρωση.
  • Οι συνδημότες της αποκαλούμενης «Πρωτοβουλίας Φιλίππων» συνεχίζουν να διασπείρουν ειδήσεις, οι οποίες πιθανόν να είναι ψευδείς, για να αναστατώσουν τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας και να πετύχουν τον στόχο τους. Δηλαδή, να δημιουργήσουν φόβο και συναίσθημα κατωτερότητας απέναντι στην «κεντρική διοίκηση» του «Καλλικρατικού» Δήμου. Να είναι σίγουροι, ότι δεν θα πετύχουν το ύπουλο πολιτικό σχέδιο τους.
  • Όσον αφορά το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, δεν είναι τόσο απλό να καταργηθεί μία σχολική μονάδα. Εάν ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός, μπορεί να ζητηθεί η ενίσχυση από τον Δήμο Καβάλας και την αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Εάν υπάρχουν κτιριακά προβλήματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις. Σε καμία περίπτωση μία δημοτική αρχή δεν θα κλείσει ένα σχολείο, επειδή θέλει να υποβαθμίσει μία περιοχή. Αυτή είναι, θα μας επιτρέψετε να σχολιάσουμε, άποψη διεστραμμένου μυαλού!
  • Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις στις «τρομοκρατικές επιθέσεις», μέσω του διαδικτύου, της ομάδας συμπολιτών από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει το ίδιο. Διότι, η υπομονή και η ανοχή έχουν όριο. Και γιατί, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους που «κρύβονται» στο διαδίκτυο, να διαλύσουν τον Δήμο Καβάλας. Αν θέλουν να το πετύχουν, να το πράξουν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.