– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έγραψε στην επιστολή παραίτησής του ένας πρώην σύντροφος του Τάκη (Εμμανουηλίδη), του Κώστα (Μορφίδη) και του Γιώργου (Παπαφιλίππου), έχει μεταλλαχτεί! Σώπα, καρντάσι, γιατί ανατρίχιασα!
– Μάλλον έκανες λανθασμένη εκτίμηση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετατράπηκε, απλά, από ένα κόμμα που έπαιζε (μονίμως) στην αντιπολίτευση, σε ένα κόμμα εξουσίας.
– Κι είναι εντελώς άλλος ο ρόλος ενός κόμματος που ασκεί αντιπολίτευση, από ένα κόμμα που ασκεί την εξουσία.
– Απλά, οι «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φόρεσαν το «σινιέ κοστούμι» και προσαρμόστηκαν στο νέο τους ρόλο.
– Έτσι, άλλωστε, δεν γίνεται και στις θεατρικές παραστάσεις; Άλλο ρόλο παίζει ο πρωταγωνιστής και άλλο ο κομπάρσος. Άλλο κοστούμι φοράει ο «σταρ» ηθοποιός και άλλο ο δευτεροκλασάτος.
– Δεν πρόκειται, επομένως, για (πολιτική) «μετάλλαξη», αλλά για (πολιτική) «προσαρμογή» στο νέο ρόλο (του κυβερνώντος κόμματος).
– Μοιραία, λοιπόν, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έγινε «προσωπαγές» κόμμα και διοικείται από μία «ελίτ» του «στενού κύκλου» του Αλέξη.
– Γιατί, αν συνέχιζε να κυβερνά με τις «συνιστώσες», δεν θα παίρνονταν αποφάσεις. Ο σοφός λαός μας λέει ότι: «Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει».
– Όσοι διαφώνησαν με αυτή τη νέα «φιλοσοφία» έφυγαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ίδρυσαν δικά τους κόμματα.
– Εάν, τώρα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχασε την πολιτική του ταυτότητα, δηλαδή την «Αριστερή ταυτότητα» και έγινε νεοφιλελεύθερο κόμμα κι αυτό μπορεί να εξηγηθεί, εάν ισχύει βεβαίως.
– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπήκε σε ένα χορό που δεν ήξερε να χορεύει και μαθαίνει τα βήματα.
– Δεν γίνεται να μπαίνεις σε ένα κύκλο χορευτών που χορεύουν Καλαματιανό, π.χ. και να χορεύεις με τα βήματα ενός χορού των Ποντίων.
– Άρα, πηγαίνει σύμφωνα με τον ρυθμό που (τον) χορεύουν οι άλλοι. Οι προηγούμενοι (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.) είχαν μάθει καλά τα βήματα και στεναχωρήθηκαν όταν μπήκε στο χορό κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.