Ο αθλητισμός πρέπει να προχωρήσει και να νικήσει!

0

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ανακοίνωσε πως αναστέλλονται οι διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της, τα πρωταθλήματα των εθνικών και περιφερειακών κατηγοριών, καθώς και η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες και τους άνδρες, έως ότου αρθούν τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του covid-19 στη χώρα. Την ίδια απόφαση αναμένεται να πάρουν κι άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες.

Τουλάχιστον, ας αφήσουν τα σωματεία και τους αθλητές να συνεχίσουν τις προπονήσεις στα γυμναστήρια, τα οποία οφείλουν οι Δήμοι να διατηρήσουν στην προβλεπόμενη από το υγειονομικό πρωτόκολλο κατάσταση. Το «λουκέτο» είναι η εύκολη λύση. Οι αθλητές δεν είναι μηχανήματα, στα οποία ο χειριστής θα πατήσει το κουμπί της παύσης στη λειτουργία και μετά από δύο, ή περισσότερες, εβδομάδες, θα επανέλθουν στην κανονική λειτουργία τους.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων, ή και η αναβολή έναρξης ορισμένων, όπως στο ποδόσφαιρο (Super League 2, Football League), καθώς και η παύση των προπονήσεων, δεν θα κάνει τους ανθρώπους του αθλητισμού πιο υπεύθυνους στην προστασία της υγείας τους, ούτε θα τους προφυλάξει από τη διασπορά του ιού. Αντιθέτως, όσο διαρκεί η αγωνιστική δραστηριότητα, θα δείχνουν υψηλό αίσθημα ευθύνης να μην αρρωστήσουν, αλλά και να προστατέψουν τους οικείους τους. Είναι το «στοίχημα» που πρέπει και θέλουν να κερδίσουν. Δεν μετράνε οι νίκες και οι τίτλοι, αλλά η μάχη κατά του ιού στην «πρώτη γραμμή» και όχι σε κάποιο ασφαλές καταφύγιο, μέχρι να περάσει η καταιγίδα (άραγε πότε;). Ο αθλητισμός θα βρει τον βηματισμό του, αρκεί να αποφευχθούν τα πισωγυρίσματα. Ο covid-19 είναι εδώ, αλλά ο αθλητισμός πρέπει να προχωρήσει και να νικήσει!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.