Για τρεις ημέρες, η καρδιά της παγκόσμιας κολύμβησης θα χτυπάει στην Καβάλα, όπως ανέφερε, πολύ εύστοχα, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, πολιτισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης. Την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, πεντακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετάσχουν στον 3ο διεθνή κολυμβητικό αγώνα «Απόστολος Παύλος», που θα διεξαχθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι. «Τα δύο προηγούμενα χρόνια πήγαμε περίφημα. Η επιτυχία αυτή έκανε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας να εμπιστευτεί πάλι την Καβάλα. Κάθε χρόνο, η διοργάνωση γίνεται καλύτερη και μεγαλύτερη. Φέτος θα συμμετέχουν πεντακόσιοι αθλητές. Αυτοί, με τους συνοδούς τους, θα διαμείνουν τρεις ημέρες στην πόλη. Επιζητούμε την ανάληψη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, γιατί θέλουμε να κάνουμε την Καβάλα προορισμό αθλητικού τουρισμού», είπε ο αντιδήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου 2020 στο Δημαρχείο.

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών οφείλεται στο κύρος της διοργάνωσης, που είναι μία από τις τέσσερις «διαπιστευμένες» παγκοσμίως, για να πετύχουν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες τα όρια για τα παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το 2020, επιπλέον, είναι έτος Ολυμπιακών αγώνων.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) έχει «επενδύσει» στον αγώνα «Απόστολος Παύλος» και στην Καβάλα. «Πριν από τρία χρόνια, οραματιστήκαμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση εκτός της Αθήνας. Κάποιοι έλεγαν ότι, η Καβάλα βρίσκεται μακριά από το κέντρο. Αποδείχτηκε πως μπορεί να φιλοξενήσει έναν αγώνα τέτοιας εμβέλειας. Στην επιτυχία του εγχειρήματος βοήθησαν σημαντικά ο Δήμος και τα ναυταθλητικά σωματεία της Καβάλας, τα οποία ευχαριστούμε πολύ. Ο στόχος μας είναι, να γίνει ο αγώνας «Απόστολος Παύλος», ο κορυφαίος διασυλλογικός αγώνας στην Ελλάδα», είπε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο.Ε. Τη στήριξη τους στην προσπάθεια εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των σωματείων Ναυταθλητικός Όμιλος Καβάλας «Αργοναύτες», Πέτρος Χαϊνάς και Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Επίσης, κάλεσαν τους φιλάθλους και τους επαγγελματίες της πόλης, να «αγκαλιάσουν» περισσότερο τη διοργάνωση.

Εκτός από την εθνική ομάδα κολύμβησης της Ελλάδας, θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων Βουλγαρίας, Κοσόβου και Νιγηρίας! Δίπλα τους, επίσης, θα κολυμπήσουν αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κι άλλων πόλεων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.