• Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιμένει στην πόλωση του πολιτικού κλίματος, μεταφέροντας την αντιπαράθεση στην κεντρική σκηνή και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, επιχειρεί να «καπηλευτεί» τις δυνάμεις του λεγόμενου «προοδευτικού» χώρου, για να αναδειχθεί σε ηγετικό κόμμα της «συμμαχίας».
  • Τα δύο παραπάνω σημεία συνοψίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας, ενόψει του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Στην ανακοίνωση καλούνται οι ψηφοφόροι, οι φίλοι του κόμματος και οι υπόλοιποι πολίτες, να επιλέξουν τα «προοδευτικά» ψηφοδέλτια.
  • Επικεντρώνεται, ωστόσο, στον Δήμο Καβάλας και δεν παίρνει θέση για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Θάσου, όπου θα γίνει επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.
  • Δεν ασχολείται με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., αφενός γιατί οι υποψήφιοι που διεκδικούν το αξίωμα του περιφερειάρχη, ανήκουν στον «συντηρητικό» χώρο (Μέτιος-Τοψίδης) και αφετέρου, γιατί η ήττα που υπέστη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας, ήταν συντριπτική.
  • Τα ίδια ισχύουν και στον Δήμο Θάσου, όπου ο συνδυασμός που είχε την κομματική στήριξη αναδείχτηκε τελευταίος σε ψήφους και ποσοστό!
  • Από τους επικεφαλής των συνδυασμών στον Δήμο Καβάλας που έμειναν εκτός β΄ γύρου, μόνο ο Makis, ο Χρήστος Ποτόλιας και ο Άρης Βέρρος τοποθετήθηκαν. Ο πρώτος κάλεσε τους δημότες να εκφράσουν ελεύθερα τη βούλησή τους, ο δεύτερος να ρίξουν στις κάλπες «μαύρο στους Μαυρογυαλούρους», δηλαδή άκυρο, ή λευκό ψηφοδέλτιο. Και ο Άρης, που διαφοροποιήθηκε (ορθώς κατά την άποψη μου) από τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καλεί τους συνδημότες του, να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον του τόπου. Έδειξε, πάλι, ότι τον ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση και όχι η κομματική εκμετάλλευση του εκλογικού αποτελέσματος. Μεσολαβεί η Παρασκευή και ευελπιστώ ότι θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι τρεις επικεφαλής (Βαγγέλης Παππάς, Δημήτρης Βογιατζής, Νίκος Ξανθόπουλος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.