• Ένα δελτίο Τύπου, δεν μπορεί να αναφέρει με όλες τις λεπτομέρειες τι συζητήθηκε, για παράδειγμα, μεταξύ των μελών του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» και της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Απλά, αναφέρονται ορισμένα ζητήματα ακροθιγώς, τα οποία απασχόλησαν τις δύο πλευρές.
  • Είπε ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού, ότι θα εφαρμόσει, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας, την κυκλοφοριακή μελέτη που έκανε, πριν αρκετά χρόνια, ο συγκοινωνιολόγος, Νότης Παρασκευόπουλος, πιθανόν με μία επικαιροποίηση.
  • Επειδή πολλοί Καβαλιώτες δεν θυμούνται, ενώ οι νεότεροι δεν γνωρίζουν, είναι χρήσιμο να παρουσιάσει την μελέτη αυτή ο Άρης στο κοινό, για να δούμε εάν θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, το οποίο για τους εμπόρους θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης.
  • Επίσης, δήλωσε ο Άρης, ότι θα δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης στις εισόδους της πόλης, προφανώς για να μειώσει την εισροή οχημάτων στο κέντρο. Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά γιατί ο οδηγός να σταθμεύσει το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην είσοδο της πόλης, π.χ. στο Περιγιάλι και να μετακινηθεί μέχρι το κέντρο, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων περίπου, με τα πόδια, ή με την αστική συγκοινωνία;
  • Όσον αφορά την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας, θα χρειαστεί η συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, που είναι ιδιωτική επιχείρηση, η οποία εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των γραμμών.
  • Η δημιουργία δικτύου πεζόδρομων, επίσης, είναι θετική ιδέα, αλλά μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα αν εφαρμοστεί με μη λελογισμένο τρόπο. Η Καβάλα έχει περιορισμένο αριθμό δρόμων και ασφυκτιά από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Αν μειωθούν κι άλλο οι δρόμοι, το κυκλοφοριακό θα οξυνθεί.
  • Τέλος, όσον αφορά την πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου, η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Θάσου και Καβάλας, δεν θα αποφέρει κάτι περισσότερο, από την άσκηση πολιτικής πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο (Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), προκειμένου να προστεθούν νέα δρομολόγια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.