“Ο άλλος άνθρωπος” μαγειρεύει παρέα με τους Καβαλιώτες!

0

Σήμερα, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στις 12:30, στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας και αύριο στην Κεντρική πλατεία Δράμας, στήνεται μια… μεγάλη γιορτή!

Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος άνθρωπος» μαζί με καβαλιώτικους Συλλόγους, θα μαγειρέψουν παρέα, θα γνωριστούν, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα φάνε μαζί,  γιατί η αλληλεγγύη είναι να ενώνεις διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικές επιλογές σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός μας, χωρίς καμία διάκριση σε εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα, γλώσσα!

Γεννηθήκαμε διαφορετικοί, όμως είμαστε ίσοι όλοι μας!

Τι είναι η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» :

Ο «Άλλος Άνθρωπος», δεν είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση όπου οι περισσότερο ευνοούμενοι βοηθούν τους αναξιοπαθούντες. Είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη δράση, όπου όσοι συμμετέχουν ευνοούνται. Όλοι είναι ίσοι γύρω από την κατσαρόλα, μαγειρεύουν μαζί και τρώνε από το ίδιο φαγητό και ας είναι διαφορετικοί από κάθε άποψη.

Για να γίνει ένα μαγείρεμα όμως, έχει ήδη προηγηθεί μια κινητοποίηση άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν γνωστή την δράση στους φίλους τους, στο σχολείο των παιδιών τους, στο αθλητικό σύλλογο της περιοχής τους, στο μπαράκι της γειτονιάς, στους συναδέλφους τους και μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι οργάνωσαν μια εκδήλωση, κάποιοι το επικοινώνησαν στο Fb, σχεδίασαν μια αφίσα, διοργάνωσαν ένα πάρτι, μία συναυλία, μια παράσταση, κάλεσαν τους γνωστούς τους. Μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πήγαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν είδη & τρόφιμα μαζί με άλλα καλούδια που τους φόρτωσαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που βοηθούν εξ αποστάσεως.

Έτσι δημιουργείται μια αλληλεπίδραση, επικοινωνία και κινητοποίηση διαφόρων ανθρώπων κ ειδικοτήτων που τελικά συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Να είναι καλά με τον εαυτό τους και να αισθάνονται χρήσιμοι.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.