Μετά την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) ανακοίνωσε την οριστική διακοπή των εθνικών (και περιφερειακών) πρωταθλημάτων της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19. Η περίοδος, ωστόσο, θα παραταθεί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να διεξαχθούν οι τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων Κ21 (κάτω των 21 ετών) αγοριών και Κ20 (κάτω των 20 ετών) κοριτσιών, που χρειάζονται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Ε.Ο.ΠΕ. θα ανακοινώσει τις βαθμολογίες και τη διάρθρωση των εθνικών κατηγοριών της περιόδου 2020-2021. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., σε έκτακτη συνεδρίασή του και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, αποφάσισε, ομόφωνα, την οριστική διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης κατηγορίας ανδρών, γυναικών, ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. και συγκεκριμένα: Α1 Volleyleague γυναικών, Pre League γυναικών, Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών (συμμετέχει και ο Α.Ο. «Καβάλα»), Β΄ εθνικής/εθνικού περιφερειακού πρωταθλήματος ανδρών (συμμετέχει και ο Α.Ο. «Καβάλα») και γυναικών (συμμετέχει και ο Α.Ο. Αμυγδαλεώνα). Οι διοργανώσεις του Final 4 των κυπέλλων ανδρών και γυναικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 και την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως και τις 30/9/2020, για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης της β΄ φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος αγοριών Κ21 και κοριτσιών Κ20 2019-2020 και της α΄ και β΄ φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος αγοριών και κοριτσιών Κ18 2019-2020, σύμφωνα, πάντα, με τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.