Ορθώς η δημοτική Αρχή του Δήμου Θάσου καθάρισε δημόσιο χώρο από πολιτικό σύνθημα

0

-Γράφοντας ένα σύνθημα στον τοίχο ενός κτηρίου, σε κάποιο κοινόχρηστο, ή ιδιωτικό χώρο, δεν είναι μορφή αγώνα, ούτε ελεύθερη έκφραση μιας άποψης, ούτε δείγμα πολιτισμού.

-Υπάρχουν άλλοι τρόποι, για να εκφράσει ελεύθερα την άποψη και τα αιτήματα του οποιοσδήποτε πολίτης, οποιαδήποτε συλλογικότητα πολιτών, όπως είναι τα κόμματα. Τα μέλη των κομμάτων, ειδικότερα, οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικά, γιατί αποτελούν παραδείγματα προς τον λαό.

-Έκανα την παραπάνω εισαγωγή, καρντάσια, για να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου στην καταγγελία που έκανε η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εναντίον του Δήμου Θάσου, γιατί έσβησε ένα σύνθημα στα Λιμενάρια (αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία).

-Η δημοτική Αρχή έπραξε το σωστό και το λογικό. Καθάρισε ένα δημόσιο χώρο, που δεν παραχωρήθηκε σε κανέναν για να γράφει συνθήματα. Εκτός κι αν ζητήθηκε από την τοπική κομματική Οργάνωση και δόθηκε από τον Δήμο Θάσου, η άδεια για τη συγκεκριμένη χρήση του χώρου. Διότι αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Ο Δήμος ορίζει τους χώρους διαφήμισης και προβολής μηνυμάτων, ακόμα και των πολιτικών, με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται άπαντες!

-Εγώ λέω, καρντάσια, ότι η Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. μπορούσε να ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Θάσου και να καταθέσει τον προβληματισμό της, για τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες, την αποκατάστασή τους, την αποζημίωση των πληγέντων και την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού. Έτσι λειτουργεί μία πολιτισμένη κοινωνία.

-Δεν παίρνει ο καθένας ένα σπρέι, ή ένα πινέλο, για να γράψει ότι θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Ευελπιστώ πως οι δημοτικές Αρχές όλων των Δήμων, θα πράττουν το ίδιο απέναντι σε όσους λερώνουν δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, χωρίς άδεια και σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.