Οργισμένη επίθεση Γιάννη Πασχαλίδη στον Μακάριο Λαζαρίδη

0

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ένιωσε θιγμένος από το αρνητικό σχόλιο του συναδέλφου του, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε, για την απομάκρυνση της δομής φιλοξενίας μεταναστών από τον αστικό ιστό της Καβάλας και συγκεκριμένα από το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Σε απάντηση των δημοσιευμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως εκπρόσωποι των πολιτών οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί λογοδοτούμε σ’ αυτούς. Όλοι είμαστε γνώστες της δυσάρεστης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και βασικός στόχος, δικός μου, παραμένει η απομάκρυνση της δομής από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, όπως έχω δηλώσει πλείστες φορές στο παρελθόν. Ενώ, η κυβέρνησή μας εργάζεται άοκνα, για την επιτυχή διαχείριση και επίλυση του ζητήματος συνολικά.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής του Περιγιαλίου, αποτελεί κομβικής σημασίας έργο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για την πόλη της Καβάλας. Ενώ, η ύπαρξη της δομής στο Περιγιάλι, φαίνεται να δημιουργεί κωλύματα στην υλοποίησή του σχεδίου αυτού. Υπό το πρίσμα αυτό και αφού δηλώθηκαν στον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου, Νότη Μηταράκη, όλα τα παραπάνω, ο υπουργός ζήτησε να του παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις. Με γνώμονα, πάντα, το συμφέρον των συμπολιτών μου και μετά από επίπονη μελέτη, σε συνεργασία με τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Δράκο, παρουσιάσαμε τρεις εναλλακτικές προτάσεις μετεγκατάστασης, υπό την προϋποθέση ότι αυτή θα είναι προσωρινή. Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια, για να αντιμετωπιστεί αυτό το υπαρκτό πρόβλημα και να υλοποιηθεί, επιτέλους, το σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του Περιγιαλίου. Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα και προτείνουμε λύσεις υπό συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.

Υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί δρώντες στην περιοχή μας, μεταξύ αυτών και ο κύριος Λαζαρίδης. Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο για τον διάλογο, να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις. Εδώ είμαστε, λοιπόν, και βλέπουμε. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, για το κατά πόσο επιλύουν τα προβλήματα των συμπολιτών μου, οι γενικοί αφορισμοί και τα αφηρημένα θεωρήματα. Εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και ενδιαφέρομαι για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.