Τον Δήμο Σερρών επισκέφτηκαν οι πέντε πρόεδροι των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κομοτηνής, και Κοζάνης, ενόψει της διεθνούς Πανεπιστημιάδας θεάτρου, που πραγματοποιείται στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια». Είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των προέδρων των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Με την πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο του 2015 και με τη δεύτερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στη Βέροια, ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με το διακριτό όνομα: «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας οδού». Η συνεργασία αυτή εδραιώνεται και με σταθερά βήματα προχώρησε στην Τρίτη συνάντηση στις Σέρρες, ενώ αποφασίστηκε η τέταρτη συνάντηση να γίνει στα Ιωάννινα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου θα οριστικοποιηθεί το τελικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με τις από κοινού δράσεις για τη θεατρική περίοδο Σεπτέμβριος 2016-Ιούνιος 2017.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και τους δημοσιογράφους που συνόδευαν τους προέδρους των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., σε αξιοθέατα της πόλης των Σερρών, όπως ο Αη Γιάννης, η κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, η Ακρόπολη των Σερρών-Κουλάς. Επίσης, επισκέφτηκαν τα Μουσεία Τζιντιρλή τζαμί και «Μπεζεστένι Σερρών» στέγη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών, όπου η υποδοχή έγινε από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, Πηνελόπη Μάλαμα. Το απόγευμα παρακολούθησαν την πανηγυρική έναρξη της Πανεπιστημιάδας, με το συγκρότημα κρουστών και την πρώτη θεατρική παράσταση.
Τη δεύτερη ημέρα, συναντήθηκαν και συζήτησαν για την μελλοντική συνεργασία, καταθέτοντας προτάσεις και θέτοντας στόχους. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 1) Η συγκρότηση επιτελικής εποπτικής επιτροπής με αρμοδιότητα τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη κατευθύνσεων και η σύσταση της συντονιστικής εποπτικής επιτροπής, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη εξειδίκευσης και παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία, 2) ο τρόπος σύνταξης και λειτουργίας των εργασιών των επιτροπών και 3) η κατάθεση προτάσεων και μεθόδων συνεργασίας και ο τρόπος υλοποίησης τους.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, μέσω της προέδρου, του διοικητικού συμβουλίου και του καλλιτεχνικού διευθυντή, αντιμετωπίζουν θετικά τη συνεργασία, από την οποία δύναται να προκύψουν μεγάλες θεατρικές παραγωγές, η διάχυση των καλών πρακτικών μεταξύ τους, η ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οφείλεται στην προαίρεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής, λόγω της μεγάλης οικονομικής επιχορήγησης από τους Δήμους. Πρώτο μέλημα τους, είναι η διεκδίκηση μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το κράτος, για να συνεχίσουν να προσφέρουν πολιτισμό στις τοπικές κοινωνίες, να απασχολούν και να αναδεικνύουν το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, να ενισχύουν την αποκέντρωση ενδυναμώνοντας την περιφέρεια με προσφορά εργασίας. Στη συνέχεια, τους προέδρους των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.