Από το Εθνικό Θέατρο, τον κορυφαίο θεατρικό Οργανισμό της χώρας, υπάρχουν προσδοκίες και απαιτήσεις. Σπανίως οι παραγωγές του περνούν απαρατήρητες. Ο θεατής αισθάνεται μία “σιγουριά” γι’ αυτό που θα δει στη σκηνή. Θα δει ένα επαγγελματισμό απ’ όλους τους συντελεστές και πολύ σεβασμό στα έργα των μεγάλων συγγραφέων. Ότι είδαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 οι φίλοι του αρχαίου δράματος, στην “πρώτη πράξη” της τριλογίας “Ορέστεια”, που έγραψε ο Αισχύλος και μετέφρασε ο Κ.Χ. Μύρης.

Ο “Αγαμέμνων” ήταν μία παράσταση με τη “σφραγίδα” του Εθνικού Θεάτρου και δύο Καβαλιωτών! Της βραβευμένης ηθοποιού, Εύης Σαουλίδου, που γεννήθηκε στην Καβάλα και του Θοδωρή Αμπαζή, ο οποίος διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, ο οποίος επιμελήθηκε την μουσική. Η Ιώ Βουλγαράκη (σκηνοθέτης) και οι συνεργάτες της έκαναν πολύ καλή δουλειά. Η Εύη Σαουλίδου, στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, απέδωσαν τους ρόλους τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι γυναίκες ηθοποιοί ήταν δύο στην παράσταση, εμφανίστηκε και η Δέσποινα Κούρτη στο ρόλο της Κασσάνδρας, αλλά ξεχώρισαν. Μαζί με τον Χορό των ανδρών (σ.σ. επιφανών πολιτών του Άργους), που είχε σημαίνουσα θέση στην ιστορία. Το πιο ευχάριστο, ωστόσο, είναι ότι στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων υπήρχαν πολλοί νέοι άνθρωποι. Το αρχαίο δράμα αποτελεί την “βαριά κληρονομιά” όχι μόνο του θεάτρου, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού. Καλή ψυχαγωγία με τις υπόλοιπες δύο πράξεις της τριλογίας, “Χοηφόρες” και “Ευμενίδες”, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.