Ομιλία του Κ. Λυκουρίνου, για τις άγνωστες πτυχές της βουλγαρικής κατοχής στην ανατολική Μακεδονία

0

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας και ο σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια, προσκαλούν το κοινό στην ομιλία του Καβαλιώτη ιστορικού, Κυριάκου Λυκουρίνου, με θέμα τις άγνωστες πτυχές της τραγωδίας του ελληνισμού της περιοχής μας.

«Η δεύτερη βουλγαρική κατοχή στην Καβάλα και στην ανατολική Μακεδονία (1916-1918), δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ιστορικής έρευνας. Έτσι, τα φοβερά γεγονότα αγνοήθηκαν και η μνήμη τους παραμένει ζωντανή μόνο στις κοινότητες των γηγενών της περιοχής μας. Τελευταία όμως, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, η αποσιώπηση και η άγνοια υποχωρούν και η έρευνα προωθείται με εργασίες ιστορικών στη Δράμα, στις Σέρρες και στην Καβάλα. Η μοίρα των νεαρών γυναικών, των ορφανών παιδιών και των απαχθέντων ανηλίκων κατά τη διάρκεια της κατοχής και τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση, 1918-1921, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Η προαιρετική προσφορά σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ., θα βοηθήσει τις οικογένειες που στηρίζονται από τον σύλλογο «ΠΝΟΗ», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.