Ομάδα μαθητών και καθηγητών από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας βρέθηκε, μέσα στο καλοκαίρι, στην Λιθουανία!

0

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας πραγματοποίησε την δεύτερη συνάντηση με τους εταίρους των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 Leading Future Minds, που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Ομάδα δέκα (10) καθηγητών και μαθητών ταξίδεψε, από 13 έως και 19 Ιουλίου 2022, στην πόλη Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου συναντήθηκαν με καθηγητές και μαθητές από τα σχολεία των συνεργαζόμενων χωρών (Λιθουανία, Τουρκία, Ρουμανία). Συντονιστής του έργου είναι το σχολείο Liceul Tehnologic Todireni της Ρουμανίας.

Κατά την διάρκεια του 5ήμερου προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια που διοργανώθηκαν στην εθνική βιβλιοθήκη της Λιθουανίας (Martynas Mažvydas National Library of Lithuania), σχετικά με την ρομποτική, τον προγραμματισμό, την φωτογραφία, τις γραφικές τέχνες (γραφιστική, εκτυπώσεις) και διάφορα άλλα. Επιχειρήθηκε η σύνδεση μεταξύ της ρομποτικής και της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Επίσης, στο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη του Βιλνιους, το Πανεπιστήμιο και την βιβλιοθήκη της πόλης (Vilnius University Library), επισκέφτηκαν το εθνικό κοινοβούλιο της Λιθουανίας, το μουσείο νομισμάτων, εκκλησίες και τις πανέμορφες περιοχές Birštonas και Trakai. Η ομάδα από την Καβάλα επισκέφτηκε ακόμα τοπικούς διαχειριστές και αντάλλαξε απόψεις μαζί τους. Όλες οι εργασίες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Καβάλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.