Ολοκληρώθηκε ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές Εʼ και ΣΤʼ τάξης

0

Με την παρουσία μαθητών και γονέων και μια σεμνή τελετή, ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Πέμπτη 05 Ιουνίου 2014, στις 08.00 το απόγευμα, ο 2ος Κύκλος διδαχής Αρχαίων Ελληνικών για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Καβάλας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε και υλοποιεί για δεύτερη φορά η Θουκυδίδειος Ακαδημία και που ευτύχησε να φιλοξενήσει στο δεύτερο κύκλο της 21 μαθητές και μαθήτριες.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κύριος Ξανθόπουλος Νικόλαος, αναφέρθηκε στο ιστορικό και τους στόχους του εγχειρήματος, αλλά και στην πρόθεση του Δ.Σ. της Ακαδημίας, να πραγματοποιήσει και την επόμενη σχολική χρονιά 2014- 2015, τον 3ο κύκλο ανάλογων μαθημάτων. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στους λόγους που η Θουκυδίδειος Ακαδημία υποστηρίζει όχι μόνο την επαναφορά της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών με ποιο δυναμικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στην επαναφορά του πολυτονικού.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα το μέλος του Δ.Σ. Φιλόλογο κύριο Σουγκάρη Θεμιστοκλή, ο οποίος με χρήση και οπτικών μέσων, αναφέρθηκε με τεχνοκρατικό τρόπο σε θέματα παιδείας- διδασκαλίας και στην χρησιμότητα στην ανάπτυξη της κρητικής σκέψης των νέων μαθητών, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου ως διαδικασίας για την παραπέρα ανάπτυξή τους. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε θέματα λειτουργίας του εγκεφάλου ο οποίος με την καθιέρωση του μονοτονικού, της περιθωριοποίηση της χρήσης των Αρχαίων Ελληνικών, στην ουσία επιτυγχάνει τον παροπλισμό και την αδρανοποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και ιδιαίτερα του ημίσεως του τμήματος του, που προορίζεται γι’ αυτόν τον σκοπό. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση δρώμενου το οποίο οι μαθητές απήγγειλαν από στήθους και την επίδοση βεβαιώσεων για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Οι 21 μαθητές και μαθήτριες που παρέλαβαν τις βεβαιώσεις τους αλφαβητικά ήταν: Αρζόγλου Δέσποινα 25οΔημ/κό, Βλαχόπουλος Γεώργιος 2ο Δημ/κό, Γεωργιάδου Σταυριανή 19ο Δημ/κό, Γιαμμαλίδου ΄Αννα 19ο Δημ/κό, Ελευθεριάδου Ελένη 4ο Δημ/κό, Θωμά Ευτυχία 5ο Δημ/κό, Καραγκιαούρης Ελευθέριος 4ο Δημ/κό, Καρατζόγλου Νικόλαος 5ο Δημ/κό, Μαρμαλίδου Ζωή 25ο Δημ/κό, Μιχαήλ Δέσποινα 25ο Δημ/κό, Μιχαηλίδου Μαριάννα 4ο, Μπάνος Σταύρος 2ο Δημ/κό, Μπάνου Ελένη 2ο Δημ/κό, Ντινούδης Αργύρης 18ο Δημ/κό, Προκοπίου Βικτώρια 21ο Δημ/κό, Τζούμα Δέσποινα 18ο Δημ/κό, Τρομπούκη Κωνσταντίνα 2ο Δημ/κό Χρυσούπολης, Τσαλμάς Βασίλειος 12ο Δημ/κό Τσίρλη Ευαγγελία 15ο Δημ/κό, Χατζηθεωδόρου Θεόδωρος 4ο Δημ/κό, Χατζηιωσηφίδου Σοφία 20ο Δημ/κό.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.