Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας απέστειλε δελτίο Τύπου, με τις προτάσεις του «Κινήματος Αλλαγής» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι προτάσεις προέκυψαν, έπειτα από συζήτηση της προέδρου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και επαγγελματικών Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα, κατά την τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον πρόεδρο του, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Από τις τριτοβάθμιες Οργανώσεις συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε., Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., Γιώργος Καρανίκας.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Σήμερα και ιδιαίτερα μετά το δεύτερο lockdown, η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση κινδυνεύει. Η ύφεση στην οικονομία διογκώνεται, η μείωση των εισοδημάτων μειώνει την κατανάλωση, πολλές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Η αλυσίδα της οικονομίας κάνει την καραντίνα του ενός, ανεργία και λουκέτο για τον άλλον και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Πάλι, τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι ανεπαρκή. Επιπλέον, ο νέος πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία, απειλεί με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές. Από την έκθεση Πισσαρίδη, προκύπτει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που ενδιαφέρεται για τους λίγους και ισχυρούς. Αφήνοντας τους αδύνατους στην τύχη τους. Απέκλεισε την μεγάλη πλειοψηφία από τα προγράμματα ρευστότητας.

Το «Κίνημα Αλλαγής» επιδιώκει να υπάρξουν νέες γενναίες και στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους, την βιοτεχνία, τους επαγγελματίες, το εμπόριο. Το πρόγραμμα επιβίωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες περιλαμβάνει:

1) Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δις ευρώ, που θα υλοποιηθεί έως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το 1,7 δις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει και αυτοαπασχολούμενους, δεν επαρκεί. Μείωση στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί από τις επιχειρήσεις σε όλες τις φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής (και στις προηγούμενες).

2) Στις επιχειρήσεις που πλήττονται επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

3) Αναστολή για 6 μήνες των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται προς εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Η αναστολή που ανακοινώνει η κυβέρνηση αφορά μόνο τον Νοέμβριο, λες και τον Δεκέμβριο θα είναι όλα κανονικά. Κοροϊδία και εξαπάτηση.

4) Επιδότηση του 40% των ενοικίων για επαγγελματική στέγη από το κράτος για 6 μήνες.

5) Αναστολή για όλο το διάστημα που διαρκεί η κρίση, της εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Πάγωμα της πληρωμής επιταγών.

6) Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τους μικρομεσαίους και ειδικά για την εστίαση και τους συναφείς κλάδους.

7) Μείωση της καταβολής των τελών στους Δήμους (για τραπεζοκαθίσματα, πλατείες κ.λπ.). Οι εν λόγω προτάσεις, αποσκοπούν στο να αποτρέψουμε να δημιουργήσει η κρίση νέα αδιέξοδα και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.