«Με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών φορέων και συλλόγων του Δήμου, αλλά και απλών συμπολιτών που ασχολούνται με τον αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση ανοιχτού προγραμματικού διαλόγου που διοργάνωσε, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, η παράταξή μας για τον αθλητισμό, τις αθλητικές υποδομές και την αυτοδιοίκηση». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Το δελτίο Τύπου συνεχίζει: «Στην έναρξη της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Σούλη Χατζησάββα, αθλητή του μπάσκετ με αμαξίδιο, με τον συνδυασμό. Ειδικές εισηγήσεις για το θέμα έκαναν: ο Ξενοφών Κροκίδης, ιατρός παθολόγος, διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο Γιώργος Γουνελάς, καθηγητής φυσικής αγωγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Τόπο της Ζωής μας» και ο Δημήτρης Γαργαλιάνος, αναπληρωτής καθηγητής Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με αντικείμενο στην οργάνωση και διοίκηση αθλητισμού.

Βασική μας προτεραιότητα είναι, ο αθλητισμός να γίνει κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι στόχοι μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών, είναι οι εξής:

1ος στόχος: Κανένα άθλημα, κανένας σύλλογος χωρίς στέγη, από την ποδηλασία και την αναρρίχηση μέχρι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Τακτοποίηση των αδειών λειτουργίας των αθλητικών τεχνικών υποδομών (όχι πια προσωρινές άδειες). Επισκευές και βελτιώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να λειτουργούν στο 100%. Εξασφάλιση των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, νερό κ.λπ.).

2ος στόχος: Οριστικές λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα, όπως: επιδιόρθωση της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου και του κλειστού της Καλαμίτσας, επανάχρηση του ανοικτού κολυμβητηρίου, μαζί με τους κολυμβητικούς συλλόγους και τον Οργανισμό Λιμένα, κατασκευή στεγάστρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο «Βερούλειο» γήπεδο, ασφαλής πρόσβαση (είσοδος-έξοδος) αυτοκινήτων και πεζών στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αναβάθμιση των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων με την τοποθέτηση σύγχρονων δαπέδων και παρκέ, αποδυτήρια και εγκαταστάσεις υγιεινής για τα γήπεδα τένις.

3ος στόχος: Λειτουργικές λύσεις για τα προβλήματα όλων των γηπέδων των οικισμών του Δήμου, που χρησιμοποιούνται από τις τοπικές ομάδες (αποδυτήρια, γρασίδι, φωτισμός και άλλα).

4ος στόχος: Υποστήριξη αθλητών και ομάδων που διακρίνονται έξω από τα όρια του Δήμου μας και αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση» για τους νέους του τόπου μας.

5ος στόχος: Στήριξη των υφιστάμενων αθλητικών διοργανώσεων και δημιουργία νέων διοργανώσεων με κριτήρια ανταποδοτικότητας, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, δημιουργώντας θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό του Δήμου μας.

6ος στόχος: Δημιουργία δύο πόλων με αθλητικές εγκαταστάσεις στα ανατολικά και στα δυτικά της Καβάλας (στα ανατολικά με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το κλειστό κολυμβητήριο, στα δυτικά με το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας).

Τέλος, βάζουμε επιπλέον στόχο για την κατασκευή ενός νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Φιλίππων, που θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες από παντού για την προετοιμασία τους και το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί με συνεργασία Δήμου-ιδιωτικού τομέα κι ενός νέου κλειστού προπονητηρίου στην Καβάλα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.