Στις τρεις (βασικές) ενότητες του cosmopolis festival (CosmoHome, CosmoWorld, CosmoClassical) προστέθηκε φέτος το καλοκαίρι, από 22 έως και 31 Ιουλίου 2022, μία τέταρτη ενότητα με την ονομασία Blue Cosmopolis. «Αισθάνομαι χαρούμενος, που θα υλοποιήσουμε φέτος την Δράση Blue Cosmopolis, η οποία ήταν πρακτικά αδύνατο να γίνει τα προηγούμενα καλοκαίρια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για μία Δράση, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα. Η πρόταση υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και εγκρίθηκε μετά από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2021. Στόχος της Δράσης είναι, η ανάδειξη της σχέσης της θάλασσας με τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας. Καλώ τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, να απολαύσουν την νέα αυτή πολιτιστική Δράση», ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Blue Cosmopolis.

Η Κυριακή Γανίτου και ο Άλκης Ζοπόγλου

Μαζί του ήταν και μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, η διευθύντρια πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του cosmopolis festival, Άλκης Ζοπόγλου. Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» αναφέρθηκε στους στόχους της Δράσης, που είναι ο «βιώσιμος τουρισμός» και η «μπλε οικονομία». Η Κ. Γανίτου πρόσθεσε την πολιτιστική διάσταση και ο Α. Ζοπόγλου παρουσίασε, αναλυτικά, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων. Ξεχωρίζουν οι συναυλίες και οι ξεναγήσεις εν πλω, τα εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών, οι επιδείξεις θαλασσινής γαστρονομίας, με την συμμετοχή και του Ηλία Μαμαλάκη, καθώς και η έκθεση του βραβευμένου Καβαλιώτη φωτογράφου, Στράτου Καλαφάτη, στην αποθήκη του τελωνείου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 150.000 ευρώ και μετά την διοργάνωση, όλος ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί στις εκδηλώσεις, θα παραμείνει στον Δήμο Καβάλας.

Ερωτηθείς, από τον «Κ.Τ.», ο Π. Αγγελίδης, εάν η Δράση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το «ταμείο» της «Δημωφέλεια» με επιπλέον 150.000 ευρώ για το cosmopolis festival και αν θα παραμένει το Blue Cosmopolis στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, μετά την λήξη της χρηματοδότησης από το Ε.Π. Αλιεία και Θάλασσα, απάντησε ότι στόχος είναι να ενσωματωθεί το Blue Cosmopolis στο cosmopolis festival, χωρίς να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.