Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η πρώτη συνάντηση των ωφελουμένων της νέας δομής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, με την ονομασία Kick iT. Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Ομονοίας 117 και παραχωρήθηκε από τον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και εισαγωγής στο πρόγραμμα, η διευθύντρια της δομής, Βασιλική Υψηλάντη, καλωσόρισε τους ωφελούμενους, τον πρόεδρο, Μάρκο Δέμπα και την διευθύντρια του Επιμελητηρίου, Σούζη Μαυρομμάτη. Επίσης, σύστησε τα μέλη της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ε.Π.Ε. που έχει αναλάβει την επιμόρφωση, καθώς και τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, Άγγελο Μαγκλή, που ήταν συνδεδεμένοι διαδικτυακά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, αφού καλωσόρισε τους ωφελούμενους, αναφέρθηκε στην λειτουργία και τους στόχους της δομής, που αποτελεί μία από τις πρώτες περιφερειακές δομές στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην ελληνική επικράτεια. Τόνισε ότι, το Επιμελητήριο Καβάλας, συνεχίζοντας την ενεργή υποστήριξη του σε καινοτόμα εγχειρήματα, στις ανάγκες και στα προβλήματα των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της δομής σκοπεύει να συνδράμει ολιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα την αυτοαπασχόληση, την έρευνα, την καινοτομία και την δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, ανακοίνωσε την πρόθεση του Επιμελητηρίου, να δημιουργήσει θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη με την διάθεση κατάλληλου χώρου, αλλά και την παροχή συμπληρωματικών πόρων, πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ακολούθησε η ενημέρωση της εισαγωγής του προγράμματος από τον Άγγελο Μαγκλή, ο οποίος και εξήγησε τι περιλαμβάνει. Τις βασικές ενότητες, αλλά και τα όσα θα έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου που άρχισε και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, για να ακολουθήσει ο νέος κύκλος με 25 νέους ωφελούμενους. Στην διάρκεια της συνάντησης, οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν τους συντελεστές του προγράμματος και να παρουσιάσουν την ιδέα και τον στόχο τους. Έγινε, ακόμα, ενημέρωση για την δυνατότητα υβριδικής παρακολούθησης, είτε με την φυσική τους παρουσία, είτε διαδικτυακά. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα στηρίζει, με κάθε τρόπο, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τις νέες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.