Για μία ακόμη χρονιά, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και ο πρόεδρος, Γεώργιος Κουτσουμανής, με την αμέριστη στήριξη του δημάρχου, Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεχίζουν απρόσκοπτα την λειτουργία των τμημάτων της παιδικής, νεανικής και μικτής χορωδίας. Η χορωδία δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, να διδαχθούν, να συσφίξουν δεσμούς μεταξύ τους και να ψυχαγωγηθούν. Με τις δράσεις της, εκτός των άλλων, στοχεύει στην αγωγή της ψυχής και στην ένωση των γενεών μέσα από την τέχνη. Η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός, είναι τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους ανθρώπους.

Η χορωδία εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά και μοναδική εμπειρία στα μέλη της. Το κίνητρο είναι η απλόχερη προσφορά αγάπης. Στα μέλη της δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. Τραγούδια που ξεχωρίζουν για τον μελωδικό τους πλούτο συνθέτουν το ρεπερτόριο, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται με νέο υλικό.

Η διοίκηση του Δήμου Θάσου, με στοχευόμενες ενέργειες, προσβλέπει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων στο νησί. Η συμμετοχή στα τμήματα των χορωδιών είναι δωρεάν και όλα τα μέσα παρέχονται από τον Δήμο Θάσου. Η ευθύνη διδασκαλίας και οργάνωσης έχει ανατεθεί στην καθηγήτρια μουσικής, διπλωματούχο πιάνου, Πελαγία Αναγνωστάκη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977859358).

Τα τμήματα λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ως εξής: Παρασκευή 19:30 Αρσανάς, Σκάλα Ποταμιάς, Σάββατο 17:00 Καλογερικό, παιδική-νεανική, Σάββατο 18:30 Καλογερικό, μικτή, Κυριακή 17:00 δημοτικό σχολείο Λιμεναρίων, παιδική-νεανική. Τις χορωδίες διευθύνει, εθελοντικά, η μαέστρος Αργυρώ Παπαλάσκαρη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.