• Συνεχίζοντας σε προηγούμενο σχόλιο της στήλης, για την ερμηνεία που έδωσε ο πρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μπαντέκας, στον ορισμό των μπάζων, λέγοντας ότι τα υλικά που ρίχνονται (χαλίκια με χώμα) στο οικόπεδο του «γυμναστηρίου» του ιδρύματος, δεν είναι άχρηστα και επιβλαβή για το περιβάλλον, θα σχολιάσουμε τη δήλωση ενός ακόμα μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ.
  • Ο καθηγητής και κοσμήτωρ του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, αν δεν κάνω λάθος, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, είπε στη σύσκεψη για την ατμοσφαιρική ρύπανση στα ανατολικά της Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ότι την μεγαλύτερη ρύπανση στην περιοχή προκαλούν τα οχήματα και όχι οι δύο χημικές βιομηχανίες!
  • Είναι δυνατόν, καρντάσια, να δεχτούμε πως δύο μεγάλες χημικές βιομηχανίες ρυπαίνουν λιγότερο, από τα φορτηγά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της περιοχής;
  • Είναι, θα απαντήσει ο καθηγητής, που μάλλον επικαλείται την επιστημονική έρευνα, που έγινε με αφορμή την αντίδραση για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό στο ύψος του Περιγιαλίου. Έχει, όμως, ο καθηγητής, ή το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., άλλη έρευνα, η οποία συγκρίνει τις τιμές των ρύπων που παράγουν τα οχήματα, με τις τιμές των ρύπων των χημικών βιομηχανιών;
  • Επίσης, είναι ίδιοι οι ρύποι από τα καύσιμα των οχημάτων, με τους ρύπους των χημικών βιομηχανιών και η επίδραση που έχουν στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία;
  • Ο επιστήμονας, όπως είναι ένας καθηγητής ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλει να ενημερώνει σωστά τους πολίτες και να ενδιαφέρεται, πρωτίστως, για την προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος που ζούνε.
  • Οι χημικές βιομηχανίες, φίλτατε καθηγητά, δεν έχουν ανάγκη από την «προστασία» των επιστημόνων. Έχουν τους δικούς τους ειδικούς, που μπορούν να απαντήσουν στη τυχόν κριτική που δέχονται, η οποία γίνεται για να βελτιώνονται, συνεχώς, στον τομέα της αντιρρυπαντικής προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.