Οι “χαριτωμενιές” της Δήμητρας και ο καθωσπρεπισμός του Κωστή

0

Θα μπορούσε κάποιος να απαριθμήσει διάφορα μειονεκτήματα και να κατηγορήσει για άλλα πράγματα την Δήμητρα Τσανάκα, αλλά θεωρούμε αστείο, τουλάχιστον, να κατηγορηθεί ως ψεύτρα.

Δεν την γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή της στα κοινά, τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια, είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο ειλικρινή και ντόμπρο.

Θα συμφωνήσουμε με τον «αντίπαλο» της στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, Κωστή Σιμιτσή, ότι οι εκλογές είναι μία ευκαιρία για να δείξουν οι υποψήφιοι τον πραγματικό τους χαρακτήρα.

Η Δήμητρα Τσανάκα, λοιπόν, δεν δείχνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι στην καθημερινότητά της. Δεν προσποιείται. Μάλιστα, έχει το σθένος να αυτοσαρκάζεται με την εμφάνιση και τα άλλα μειονεκτήματα του χαρακτήρα της.

Αντιθέτως, ο Κωστής Σιμιτσής είναι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και σ’ αυτά που λέει. Κι αυτό, δείχνει ότι υποστηρίζεται από συμβουλάτορες και επικοινωνιολόγους, που παρακολούθησαν και τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, για να τον «βαθμολογήσουν» και να τον «βελτιώσουν» στην κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Την κοινωνικότητα, τον αυθορμητισμό και την ανθρωπιά που βγάζει η Δ. Τσανάκα στις προσωπικές σχέσεις της, ο Κ. Σιμιτσής τα χαρακτήρισε «χαριτωμενιές» και σχολίασε ότι τα καθήκοντα του δημάρχου χρειάζονται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Κατά την άποψη μας, οι Καβαλιώτες και ο Δήμος Καβάλας χρειάζονται έναν «αληθινό» δήμαρχο και όχι ένα «προϊόν» κάποιου image maker (διαμορφωτή εικόνας μιας προσωπικότητας).

Δεν χρειάζονται έναν «ατσαλάκωτο» για δήμαρχο, αλλά έναν άνθρωπο που θα μπορεί να καταλαβαίνει τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Ο Κ. Σιμιτσής έχει βγάλει τις τελευταίες ημέρες, σε μεγαλύτερο βαθμό, ένα αποκρουστικό πρόσωπο, με τους υπαινιγμούς και τις αναφορές του σε ένα παρελθόν που δεν πρέπει να αναβιώσει στο Δήμο Καβάλας.

Κι αυτό, είμαστε βέβαιοι, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που προσδοκά. Γιατί, πολύ απλά, η εποχή εκείνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.