Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους φορείς αυτοδιοίκησης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας, Σερρών, στο πλαίσιο του έργου διατοπικής συνεργασίας «ΠΑΡΚΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το έργο συντονίζει η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. και υλοποιείται με την συμμετοχή της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο συνεργασίας, για την από κοινού ανάπτυξη της περιοχής ανάμεσα στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, την πεδιάδα της Δράμας και τον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης. Η συνάντηση έχει σκοπό την επίσημη έναρξη του συμμετοχικού σχεδιασμού που επιδιώκουν οι εταίροι. Θα ακολουθήσει πλήθος συναντήσεων με όλους τους φορείς της περιοχής, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών.

Καλεσμένοι στην πρώτη συνάντηση, είναι όλοι οι φορείς αυτοδιοίκησης, ήτοι οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας, Σερρών και οι δήμαρχοι Καβάλας, Παγγαίου, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης. Τους καλεσμένους θα υποδεχτεί ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. και πρόεδρος του ελληνικού Δικτύου CLLD/LEADER, Μιχάλης Σκορδάς. Στην συνάντηση εργασίας θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις, αλλά και η στόχευση του έργου για την δημιουργία του κοινού φορέα διαχείρισης του «ΠΑΡΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ». Για το έργο θα μιλήσουν: ο Δρ Νικόλαος Θωμαΐδης (διευθυντής προγραμματισμού και ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Καβάλας), ο Μανόλης Χατζόπουλος (γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας) και η Ελένη Τριανταφύλλου (γενική διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Σερρών). Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συζητήσουν επί των δράσεων του έργου, αλλά και της βιωσιμότητάς του, που είναι και ο απώτερος σκοπός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.