Οι φιλάνθρωποι του Πάσχα και των Χριστουγέννων ξαναβγήκαν έξω…

0

Οι περιοδικώς φιλάνθρωποι, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, έσκασαν και πάλι μύτη. Μιλούμε για κείνους που μέσα από την φιλανθρωπία τους, που εμφανίζεται μόνο δυο φορές το χρόνο, προσπαθούν να αναδειχθούν κοινωνικά και ορισμένοι να βγάλουν και το απολεσθέν δώρο του Πάσχα. Λες και οι φτωχοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι ευεργετούνται, έχουν ανάγκη από τα τρόφιμα που τους παρέχουν, μόνο σ’ αυτή την περίοδο. Τον υπόλοιπο χρόνο, λες και ζουν με τον αέρα. Αυτοί οι τηλεμαραθώνιοι, δε, νομίζουμε ότι εξυπηρετούν αλλότριους στόχους, απ’ αυτούς που ισχυρίζονται όσοι τους κάνουν.

Κυρίως να τονίσουν το φιλανθρωπικό τους προφίλ προς την κοινωνία και τίποτε άλλο. Μας κάνει εντύπωση και το ότι επιλέγουν συγκεκριμένους κοινωνικούς φορείς, χάριν των οποίων κάνουν τους τηλεμαραθώνιους. Ακόμη, όμως και γι’ αυτούς, αμφιβάλουμε, αν όλοι, έχουν πραγματικές παρόμοιες ανάγκες… Ας κόψουμε όμως εδώ το σχόλιο, για να μην θεωρηθεί ότι θέλουμε να ανακόψουμε το φιλανθρωπικό τους έργο και από κατήγοροι βρεθούμε απολογούμενοι. Άλλωστε, ο κόσμος βλέπει και κρίνει και ανάλογα ενεργεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.