• Ο κόσμος έπαψε να εκδηλώνεται ενόψει των εκλογών, όπως γινόταν σε παλιότερες δεκαετίες (του 1990 και πριν). «Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος, απογοητευμένος (και πολύ θυμωμένος θα προσθέσω), διότι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, πάντα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κάποιον, που μπορεί να φέρει διαφορετικά πράγματα. Κι όταν φτάσεις στο τέλος κι εκεί απογοητεύεσαι, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν το εκδηλώνεις εύκολα. Το εκδηλώνεις όταν πας στις κάλπες», δήλωσε ο Θόδωρος Μουριάδης και πρόσθεσε: «Οι πολίτες, αυτή τη στιγμή, δεν εκδηλώνονται πολύ. Θεωρώ ότι σε πολλούς υποψηφίους, σε όλους ίσως, να χαμογελούν, να λένε να προχωρήσουμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι αλήθεια. Εγώ, πάντως, αυτό που παίρνω από τον κόσμο, είναι ζέστη και θέρμη. Και καταλαβαίνω, ότι τουλάχιστον έχω αγγίξει την ψυχή του και μπορώ να μιλώ μαζί του» Να το και το «άγγιγμα ψυχής» από τον Θόδωρο!
  • Πάντως, καρντάσια, οι υποψήφιοι (δήμαρχοι και περιφερειάρχες) έχουν μεγαλύτερο άγχος, επειδή ο κόσμος δεν εκδηλώνεται, ή εκδηλώνεται με χαμόγελο (της Τζοκόντα), παρά για το πώς θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο. Εάν πλησιάσουν κάποιο πολίτη-ψηφοφόρο κι εκείνος τους «διαολοστείλει», πιστεύω ότι δεν θα τους ενοχλήσει τόσο, όσο τους «τρελαίνει» το αινιγματικό χαμόγελο.
  • Θα έπρεπε, θεωρώ, στις επαφές που κάνουν με τον κόσμο, να τους συνοδεύει ένας ψυχολόγος, ο οποίος θα κάνει μία γρήγορη «διάγνωση» του προφίλ του κάθε ψηφοφόρου. Προτείνω στις επόμενες εκλογές, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, να εντάξουν στο «επιτελείο» των συνεργατών τους και ψυχαναλυτές.
  • Κι επειδή δεν λειτουργεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια, το Μαντείο στους Δελφούς, για να ζητήσουν «χρησμό» για τις εκλογές και είναι «ντεμοντέ» να καταφύγουν στις χαρτορίχτρες και στις καφετζούδες, είναι προτιμότερο να προσλάβουν κι ένα «επιστήμονα» του στοιχήματος, αντί για αναλυτή των δημοσκοπήσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.