Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας πήραν αυτό που τους άξιζε στον πρώτο γύρο

0

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Καβάλας πρέπει να προβληματίσει (έντονα) τον δήμαρχο, Κωστή Σιμιτσή, αλλά και μην κάνει την Δήμητρα Τσανάκα να πανηγυρίζει για την πρωτιά.

Ο Κ. Σιμιτσής και ο συνδυασμός του, «Καβάλα-Φίλιπποι, Ανοιχτή Πόλη», είχαν μία απώλεια 4.500 ψήφων και δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές (2010).

Η Δ. Τσανάκα, έχοντας τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατάφερε να «σπάσει το φράγμα» των δέκα χιλιάδων ψήφων, σε ένα Δήμο με εξήντα οκτώ χιλιάδες, περίπου, εγγεγραμμένους.

Επίσης, το προβάδισμα που απέκτησε ήταν με «βραχεία κεφαλή», αφού η διαφορά του συνδυασμού της, «Ανάσα για το Δήμο», από το δεύτερο, ήταν μόλις 478 ψήφοι.

Βεβαίως, οι δύο «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Καβάλας μπορούν να ισχυριστούν ότι οι συνθήκες το 2014 είναι διαφορετικές από εκείνες των εκλογών του 2010.

Το 2010, για παράδειγμα, υπήρχαν πέντε συνδυασμοί, ενώ το 2014 οκτώ, εκ των οποίων στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν οι επτά!

Όσον αφορά τους συνδυασμούς που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, θα σχολιάζαμε το εξής.

Εάν κάποιος από αυτούς είχε δυναμική, είναι βέβαιο ότι θα «εκτόπιζε» από το δεύτερο γύρο τον συνδυασμό του Κ. Σιμιτσή.

Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», του Μάκη Παπαδόπουλου, μπορεί να «υπερηφανευτεί» για την 3η θέση, αν και πρωτοεμφανιζόμενος στις εκλογές.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα μπορεί να αισθάνεται και ο Παράσχος Αγανικόλας, επικεφαλής του συνδυασμού Ε4, που για μία εκατοστή ψήφων έμεινε πίσω από την «Λαϊκή Συσπείρωση», του Χρήστου Ποτόλια, που θεωρείται «παραδοσιακή δύναμη» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο Βαγγέλης Παππάς, κυρίως, αλλά και ο Άρης Βέρρος, μάλλον είχαν υψηλότερη προσδοκία από το τελικό αποτέλεσμα.

Όμως, δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους και πήραν την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον Σταύρο Δεληγιάννη, ήταν αναμενόμενος ο καταποντισμός του συνδυασμού του «Μπροστά η Καβάλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.