• Ο ρόλος, αλλά και υποχρέωση, του βουλευτή και του υπουργού, είναι να λύνουν τα προβλήματα. «Το θέμα των συγκεκριμένων σωματείων, είναι υπόθεση η οποία αφορά στην απόφαση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Πιστεύω ότι, μετά από μία συνεννόηση η οποία υπάρχει, θα δοθεί και η σχετική λύση».
  • Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», τις οποίες εκμεταλλεύονται οι δύο ναυταθλητικοί όμιλοι της Καβάλας, για να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα.
  • Εμμέσως, πλην σαφώς, ο υπουργός απάντησε στην Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. «Μετά από μία συνεννόηση, η οποία υπάρχει, θα δοθεί και η σχετική λύση», είπε. Προφανώς, δεν εννοεί συνεννόηση  μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργών, του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, για τη νομοθετική τροπολογία.
  • Όσον αφορά την παραχώρηση των έντεκα στρεμμάτων από το χερσαίο μέτωπο της πόλης προς τον Δήμο Καβάλας, που ανακοίνωσε ο προκάτοχός του, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημείωσε: «Αυτό το οποίο αναλογούσε στις δικές μου υποχρεώσεις έχει πραγματοποιηθεί. Η παραχώρηση έχει γίνει και απομένει η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, του κυρίου Τσακαλώτου».
  • Να ρωτήσω, υπουργέ μου, το εξής απλό: «Μεταξύ των υπουργών υπάρχει συνεννόηση, για ζητήματα που διαχειρίζονται από κοινού;». Εσύ έκανες αυτό που αναλογούσε στις δικές σου υποχρεώσεις. Δεν σε απασχολεί, καθόλου, αν το θέμα έκλεισε; Δηλαδή, αν ο Τσακαλώτος δεν υπογράψει, εσύ θα είσαι ικανοποιημένος ότι έπραξες τα δέοντα; Μήπως είστε υπουργοί σε διαφορετικές κυβερνήσεις;
  • Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι μία υπογραφή, για να παραχωρηθούν τα έντεκα στρέμματα στον Δήμο Καβάλας. Εάν η Δήμητρα είχε εκλεγεί δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καρντάσια, να είστε σίγουροι ότι ο Τσακαλώτος θα είχε υπογράψει, πριν ακόμα ανακοινωθεί ότι παραχωρούνται τα έντεκα στρέμματα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.