Το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό υγείας, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε πρωθυπουργέ,

Κύριε υπουργέ,

Το νοσοκομείο Καβάλας, Νομαρχιακό νοσοκομείο με λειτουργία και δραστηριότητες Περιφερειακού, τα τελευταία χρόνια ανταποκρίνεται στις αυξημένες λειτουργικές απαιτήσεις που προκύπτουν, μόνο λόγω της αυταπάρνησης των εργαζομένων του! Με καλυμμένες λιγότερες από τα δύο τρίτα των οργανικών θέσεων σε ένα οργανόγραμμα, μάλιστα, που δεν αποτυπώνει στο σύνολό τους τις υφιστάμενες δραστηριότητες του νοσοκομείου, δίνουμε καθημερινά μάχη, χρόνια τώρα, να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας!

Κι έπειτα ήρθε η πανδημία. Αγόγγυστα στελεχώσαμε πέντε κλινικές covid19, δώδεκα κλίνες Μ.Ε.Θ. covid19 και Τ.Ε.Π. covid19, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που εξακολουθούν να υφίστανται, όχι μόνο σε Νομαρχιακό επίπεδο, αλλά σε Περιφερειακό, όπως η λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής, της Πνευμονολογικής, της Ρευματολογικής κ.α. H οικογένειά μας, η οικογένεια των εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας, μετράμε, μέχρι σήμερα, δύο απώλειες συναδέλφων, δύο συνάδελφοι μας τις τελευταίες ημέρες έδωσαν τη ζωή τους στο καθήκον. Μία συνάδελφος δίνει τεράστια μάχη με τον φονικό ιό στην Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου μας και περίπου σαράντα έχουν νοσήσει.

Θεωρούμε εξαιρετικά ανέντιμο και απόλυτο εμπαιγμό, μετά απ’ όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, να «συζητάμε» ακόμα την ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κυρίως όμως, να υφιστάμεθα διαχωρισμό στη λογική της καταβολής ενός υποτιθέμενου χρηματικού ποσού!

Κύριε πρωθυπουργέ,

Κύριε υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καβάλας δεν είμαστε επαίτες, όλοι, από την κορυφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας μέχρι τη βάση της, εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια, με αμοιβές ψίχουλα, πρωί, απόγευμα, νύχτα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ανάσταση, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσούν, όταν όλοι εσείς βρίσκεστε στη θαλπωρή του σπιτιού σας, μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να μας διχάσετε! Οφείλατε ΧΘΕΣ, όχι σήμερα, μετά από όλο αυτό τον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε με κόστος την ίδια μας την ζωή, να εντάξετε τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και να θεσπίσετε την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς!».

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.) Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην απόφαση του Υπουργείου υγείας, να καταβάλει έκτακτο επίδομα μόνο στους υγειονομικούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται 9 μήνες στην «πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Αν και το ποσό δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στο μέγεθος της προσπάθειας των γιατρών, παρόλα αυτά, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, το Υπουργείο αρνείται ακόμα κι αυτό το στοιχειώδες, τους προσβάλει, τους απαξιεί, ενώ παράλληλα επιχειρεί να διχάσει την πιο κρίσιμη ώρα τον ιατρικό κόσμο διαχωρίζοντάς τους γιατρούς σε προνομιούχους και μη. Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ιατρικός κόσμος είναι μία γροθιά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και απαιτούμε, μαζί με τους γιατρούς που οδηγούν την μάχη από τις Μ.Ε.Θ., το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να συμπεριλάβει και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό στο έκτακτο επίδομα.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διχασμού του ιατρικού κόσμου εντάσσεται και η πρόταση του υπουργού, κυρίου Κικίλια, να διπλασιάσει τις αποδοχές ιατρών που θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ παράλληλα ευτελίζει το εθελοντικό πνεύμα και το αίσθημα αλληλεγγύης των συναδέλφων, που έχουν πρόθεση να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.

Τέλος, στα παραπάνω απαράδεκτα προστίθεται και η απίστευτη δήλωση του κυρίου Κικίλια, σύμφωνα με την οποία, για την τραγική κατάσταση που βιώνει ο γειτονικός Νομός Δράμας φταίει η πόλη και οι κάτοικοί της και όχι το γεγονός ότι διαχρονικά το νοσοκομείο της πόλης είναι εγκαταλελειμμένο από τους κυβερνώντες, έχει τεράστια κενά σε προσωπικό και όλη αυτή την κατάσταση την πλήρωσαν με την υγεία τους και δυστυχώς ακόμα και με τη ζωή τους οι συνάδελφοί μας εκεί, που εξακολουθούν να κρατάνε το νοσοκομείο όρθιο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Καλό θα ήταν, ο υπουργός να σταματήσει να κατηγορεί και να στοχοποιεί μία πόλη και τους κατοίκους της και να αρχίσει να τους εξασφαλίσει το αυτονόητο αγαθό της υγείας με την ενίσχυση του νοσοκομείου. Και η ενίσχυση αυτή μεταφράζεται σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού και όχι ημίμετρα αποσπάσεων γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο και επίσης σκληρά δοκιμαζόμενο νοσοκομείο της Καβάλας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.