Οι σύλλογοι Εβριτών προειδοποιούν: «Όχι στους πειραματισμούς στην πλάτη των Εβριτών και της Θράκης»

0

Το συντονιστικό όργανο των συλλόγων Εβριτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την απόφαση επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) μεταναστών και προσφύγων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Έβρος, για μία ακόμα φορά, αγωνιά και μαζί του και οι σύλλογοι Εβριτών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών. Εκφράζοντας τη σκέψη όλων των μελών των συλλόγων μας, μεταφέρουμε τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους φορείς του Έβρου, που αυτές τις ώρες βγήκαν μπροστά, για να εκφράσουν την ανησυχία και την αντίθεσή τους, για την επέκταση του Κ.Υ.Τ. Ορεστιάδας και την αύξηση του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών, που αυτό θα εξυπηρετεί σε μία ευαίσθητη, από κάθε άποψη, περιοχή, μόλις 15 χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επιβάλλεται αυτές τις στιγμές, η ελληνική κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι του λαού και των Αρχών, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, για να αναθεωρηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός, καθόσον οι συνθήκες αλλά και όλα όσα βιώνει η πατρίδα μας εδώ και ένα περίπου χρόνο, δεν επιτρέπουν πειραματισμούς στην πλάτη των Εβριτών, αλλά και της Θράκης, γενικότερα. Καθίσταται, λοιπόν, αναγκαίο, να στρατευτούμε όλοι και για μία ακόμα φορά, προκειμένου να ξεπεραστεί το κλίμα δυσφορίας και ανησυχίας, ώστε να βρεθεί μία μόνιμη λύση και οι κάτοικοι του Έβρου, να μπορούν να αισθάνονται μόνιμα ασφαλείς. Μία λύση, που δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. στον Έβρο».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.