Από το σωματείο σχολικών τροχονόμων Νομού Καβάλας εστάλη το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε από την πανδημία του κορονοϊού, μέσα σε όλα που έχουμε να παλέψουμε, όπως όλος ο κόσμος, εμείς οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζουμε και τις επιπτώσεις που απορρέουν από την εργασιακή μας σχέση. Από τη στιγμή που μετά από 20 και πλέον χρόνια εργασίας, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς να μας παρέχουν μέσα ατομικής προστασίας, συνεχίζουν να μας έχουν με το απαράδεκτο καθεστώς του «εθελοντή», αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μέριμνα και προστασία για μας, λόγω του κλεισίματος των σχολείων. Μας έχουν κόψει και αυτή την ελάχιστη αποζημίωση των 176€ που αμειβόμαστε, που το βαφτίζουν ως «έξοδα μετακίνησης», ούτε μπορούμε να ενταχθούμε στο έκτακτο επίδομα, αφού όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόμαστε χωρίς να δικαιούμαστε ασφάλιση και δεν κολλάμε ένσημα.

Επίσης, αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση για όλους τους συναδέλφους, αλλά διαφοροποιείται από Δήμο σε Δήμο, ανάλογα με τις προθέσεις του καθενός. Βλέπουμε στη συντριπτική πλειοψηφία, οι δημοτικές Αρχές ,κάποιες ακόμα και από τα μέσα Μαρτίου, να έχουν σταματήσει την μισθοδοσία μας. Υπάρχουν όμως και θετικά παραδείγματα, όπως στον Δήμο Πάτρας, που αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες μας, συνεχίζουν να μας καταβάλλουν τον «μισθό» μας.

Φυσικά και δεν θα είχαμε τέτοιου είδους προβλήματα, αν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές Αρχές δεν «σφυρίζανε αδιάφορα» και είχαν ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα, να μετατραπούν οι εργασιακές μας σχέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και αποδεδειγμένα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς θέσεις και ανάγκες. Κάτι το οποίο κατάφεραν και το κέρδισαν οι συνάδελφοί μας στην Κύπρο. Καλούμε και τον Δήμο Καβάλας, να ακολουθήσει το παράδειγμα των δημοτικών Αρχών της Ελασσόνας, Ημαθίας, Καλαμάτας και Αχαΐας και να μεταβιβάσουν τα αιτήματά μας στην Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Συνεχίζουμε σταθερά να διεκδικούμε:

-Την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας μας, από εθελοντική προσφορά που ισχύει σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.

-Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση, που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

-Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της χώρας με νέες προσλήψεις.

-Μέτρα ατομικής προστασίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.