Οι σχολικοί τροχονόμοι διεκδικούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

0

Το σωματείο σχολικών τροχονόμων Νομού Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μετά από τόσους μήνες άνοιξαν και πάλι τα σχολεία, που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας. Το άνοιγμα, όμως, δεν συνοδεύτηκε και με τα ανάλογα μέτρα για την σωστή λειτουργία τους (αραίωση τμημάτων, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, επαναλαμβανόμενα τεστ από εξειδικευμένα συνεργεία του Ε.Ο.Δ.Υ., κ.λπ.), με αποτέλεσμα μετά από μία και δύο εβδομάδες λειτουργίας, άρχισαν πάλι να κλείνουν τμήματα, με αποτέλεσμα μία ακόμα σχολική χρονιά να πηγαίνει χαμένη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Τα ίδια, όμως, προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και σ’ εμάς που εργαζόμαστε ως σχολικοί τροχονόμοι Ελλάδος, αφού ακόμα μας αντιμετωπίζουν ως «εθελοντές» χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ένας θεσμός που αφήνει στην αβεβαιότητα τις συναδέλφισσες πανελλαδικά, παρά το γεγονός ότι αρκετές από εμάς είμαστε στο ίδιο πόστο για 15 και 20 χρόνια. Και όλα αυτά, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι θα εξετάσει το δίκαιο αίτημά μας για να αποκτήσουμε ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την απάντηση που πήραμε σε σχέση με το έγγραφο που στείλαμε στην Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και το Υπουργείο τον Νοέμβριο του 2020 και επικαιροποιήσαμε τον Μάρτιο του 2021.

Εμείς δεν τα παρατάμε όμως, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Έχουμε αποδείξει πως η επιμονή μας έχει φέρει αποτελέσματα σε προβλήματα που ήρθαμε αντιμέτωπες, όπως να μην περάσουν οι αλλαγές στις αιτήσεις που θα πέταγαν στον δρόμο τις περισσότερες συναδέλφισσες, η επανατοποθέτηση συναδέλφισσας που είχε αντικατασταθεί, η συνέχιση της πληρωμής μας για όλο το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, παρά το γεγονός ότι στην αρχή είχαμε εξαιρεθεί. Και θα συνεχίσουμε, για να μετατραπούν οι εργασιακές μας σχέσεις σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία του Νομού. Να υπάρξει πρόληψη για τα μέτρα ατομικής προστασίας. Άλλοι δηλώνουμε τα self test και άλλοι όχι. Τι μέλλει γενέσθαι με την εφορία; Αναμέναμε από το Υπουργείο απάντηση στο πρώτο τρίμηνο του 2021».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.