Η μικτή χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» διακρίνεται για καλλιτεχνική δραστηριότητα, αλλά και για την κοινωνική ευαισθησία της. Στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 εκφράζει τη στήριξη προς τους επαγγελματίες καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, με το ακόλουθο μήνυμα, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού και στα Υπουργεία πολιτισμού και οικονομικών: «Το πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι» Καβάλας και ο μαέστρος, Γιάννης Κανάκης, αυτές τις δύσκολες ώρες, δείχνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον καλλιτεχνικό κόσμο που πλήττεται, καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον χώρο του θεάματος και ακροάματος.

Η τέχνη και ο πολιτισμός διευρύνουν τους ορίζοντες του ανθρώπου. Τον βοηθούν να εξελίσσεται. Τις δύσκολες ώρες της καραντίνας, μας κρατήσατε συντροφιά με τις διάφορες μορφές της τέχνης. Οι καλλιτέχνες δώσατε κουράγιο στον κόσμο με τις διαδικτυακές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. Λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί καμία πολιτιστική εκδήλωση μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, δεν ανακοινώθηκε κανένα μέτρο στήριξης των καλλιτεχνών.

Δηλώνουμε ότι, οι 50 ερασιτέχνες χορωδοί, καθώς και ο μαέστρος μας, είμαστε στο πλευρό σας, στον δύσκολο αγώνα που δίνετε για να υπάρξουν μέτρα στήριξης! Οι επαγγελματίες καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι! Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με απαξίωση!».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.