Η κοινωνική ασφάλιση και η υγεία, είναι δύο ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους συνταξιούχους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα. Τα δύο αυτά ζητήματα, είναι οι βασικοί λόγοι για τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν. Το συντονιστικό όργανο των σωματείων συνταξιούχων Νομού Καβάλας συνεδρίασε και ανακοίνωσε, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» τις προσεχείς κινητοποιήσεις.

Αυτή τη φορά, ο στόχος είναι η «αφύπνιση» του Καβαλιώτικου λαού και η συμμετοχή του στη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. «Η υγεία πρέπει να είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και να παρέχεται δωρεάν. Όμως, με την πολιτική που εφαρμόζεται, έγινε ένα ακριβό προϊόν. Όλα (σ.σ. τα προβλήματα) αρχίζουν από τους πόρους που δίνει το κράτος, οι οποίοι έχουν μειωθεί δραματικά. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το ίδιο ισχύει για το φαρμακευτικό υλικό, τον εξοπλισμό και τα οχήματα. Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε απαξίωση, αλλά οι συνταξιούχοι δεν θα μείνουμε με «σταυρωμένα τα χέρια», είπε ο Δήμος Ζαχαριάδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος έκανε μία σύντομη ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στο Νομό Καβάλας.

Στην τοποθέτησή του συμπλήρωσαν κάποια στοιχεία και έκαναν σχόλια οι: Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Έλλη Τσολακίδου και Πέτρος Ταχματζίδης, ενώ ο Στέργιος Μαούνατζης αναφέρθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στις 10:30π.μ., έξω από το κατάστημα του Ι.Κ.Α. στην Καβάλα. Έως τότε, θα γίνει «εξόρμηση» για την ενημέρωση των Καβαλιωτών, συνταξιούχων, νέων, άνεργων κ.λπ., στη λαϊκή αγορά, στις καφετέριες, στα καφενεία και σε άλλους χώρους μαζικής συνάθροισης ατόμων. Ακόμα, θα γίνει συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας, με σκοπό να της ζητήσουν να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος στον τομέα της δημόσιας υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.