Το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Καβάλας, «Η Ενσωμάτωση», απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Το παραμύθι της κυβέρνησης, ότι θα διορθώσει τις αδικίες που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση σε βάρος όλων των συνταξιούχων, αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα. Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του, για δικαίωση των συνταξιούχων για απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς εξαιρέσεις. Αντί γι’ αυτό, με βάση τις δηλώσεις του, με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Όσο γι’ αυτούς που θα πάρουν, θα το πάρουν πετσοκομμένα, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα μέρος αυτών που δικαιούνται. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η απάντηση σε βάρος μας αποκαλύφθηκε.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει μόνο 1,4 δις ευρώ από τα 3,9 δις ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επιβάλει, δηλαδή, με το έτσι θέλω κούρεμα 65%. Μάλιστα, με την κυβερνητική απόφαση να αποδοθούν αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις και όχι για τις κατηργημένες 13η και 14η σύνταξη και τις άλλες περικοπές, 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ, δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ.

Επιπλέον, η απαράδεκτη τροπολογία προβλέπει ότι με την καταβολή αυτού του πετσοκομμένου ποσού διαγράφονται οι άλλες αξιώσεις των συνταξιούχων για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα. Καταγγέλλουμε τον πρωθυπουργό, που με προκλητική επιχειρηματολογία ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής, ότι αν η κυβέρνηση επέστρεφε στους συνταξιούχους έστω αυτό το κλάσμα από τις τεράστιες περικοπές, θα έπρεπε να τα κόψει από τους εργαζομένους.

Η κυβέρνηση αποσιωπά το γεγονός ότι, οι συνταξιούχοι ζητάνε πίσω τα χρήματα που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, όπως κλέβουν τους εργαζομένους και όλο τον λαό, για να χρηματοδοτήσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Όσο για τον κύριο Τσίπρα, τον προηγούμενο πρωθυπουργό με το όψιμο ενδιαφέρον, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκαλεί την νοημοσύνη μας. Αντί να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο του 2015, στα 4 χρόνια της διακυβέρνησής του ψήφισε τον ν 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), με αποτέλεσμα να βάλει ταφόπλακα στη δίκαιη απαίτηση των συνταξιούχων, βγάζοντας λάδι τους αντισυνταγματικούς νόμους του κυρίου Βρούτση.

Συνάδελφοι,

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή του ιδρώτα τους. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση, όσο και στους προκατόχους της, ότι δεν θεωρούμε «περασμένα ξεχασμένα» τις τεράστιες περικοπές, αλλά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα και παστρικά, πως θα συνεχίσετε να μας βλέπετε στους δρόμους των αγώνων, όπως εμείς ξέρουμε με την εμπειρία δεκαετιών. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα σωματεία τους, για να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί για τις παλιές και νέες περικοπές, που θα κριθούν στο δρόμο του αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.