• Έπειτα από αντίδραση της ελληνικής πλευράς, οι Σκοπιανοί πρόσθεσαν και τον γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια» στην ονομασία του κράτους στον επίσημο ιστότοπο τουριστικής προβολής. Έτσι, το σύνθημα: “Macedonia Timeless” έγινε “North Macedonia timeless”!
  • Αντιλαμβάνεστε, καρντάσια, ότι οι γείτονες άρχισαν να μας «δουλεύουν ψιλό γαζί» μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» στις Πρέσπες. Και έτσι θα συνεχίσουν, γιατί από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει εφησυχασμός ότι οι Σκοπιανοί θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα!
  • Πως θα εξελιχθεί μία συμφωνία, την οποία σέβεται μόνο η μία πλευρά, ενώ η άλλη «πουλάει τρέλα» και θα συμμορφώνεται μόνο όταν γίνεται σχετική διαμαρτυρία; Έχει η συμφωνία ασφαλιστικές δικλείδες; Και το κυριότερο, προβλέπει επιπτώσεις στα συμβαλλόμενα κράτη, όταν ένα από αυτά καταστρατηγήσει τους όρους;
  • Διότι, η υπογραφή μιας συμφωνίας αποτελεί δέσμευση και για τα δύο (ή περισσότερα) μέρη, που έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, για την τήρηση αυτών που συνυπέγραψαν.
  • Οι Σκοπιανοί δεν δείχνουν να είναι αξιόπιστοι και φερέγγυοι στις διακρατικές συμφωνίες που κάνουν. Λειτουργούν τυχοδιωκτικά και σκεπτόμενοι πονηρά. Ένα τέτοιο συνομιλητή, δεν μπορείς να του έχεις ποτέ εμπιστοσύνη. Και να τον βοηθήσεις να πετύχει τον στόχο του (εις βάρος των δικών σου συμφερόντων).
  • Εύχομαι, καρντάσια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, να κάνει πράξη την προεκλογική του δέσμευση και να ασκήσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Όσο οι γείτονες θα παίζουν το παιχνίδι τους με τη «συμφωνία» των Πρεσπών, η Ελλάδα οφείλει να διατηρεί σταθερή στάση για την είσοδο τους στην ενωμένη Ευρώπη. Και στην επόμενη πρόκληση, Κυριάκο, μη διστάσεις να κάνεις δημοψήφισμα, για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός, αν επιθυμεί να συνεχιστεί μία συμφωνία κουρελού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.