Αντιπροσωπεία δημάρχων και στελεχών της αυτοδιοίκησης από την Σερβία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ελληνο-σερβικού Επιμελητηρίου και του επιμελητηριακού φορέα της νότιας Σερβίας, Goran Jovic, επισκέφτηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 τα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της κοινωφελούς επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας, όπου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, η διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και ο διευθυντής ακίνητης περιουσίας και λοιπών δραστηριοτήτων, Αλέξης Βρεττός.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν: από τον δήμαρχο της περιοχής Bela Palanka, Goran Miljkovic, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Lebane, Boban Pejic, τον δήμαρχο Mali Zvornik, Zoran Jevtic και άλλα στελέχη από Δήμους της νότιας Σερβίας. Ο G. Jovic τόνισε το θετικό πρόσημο των επαφών και της αγαστής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Καβάλας, καθώς εδώ και 13 έτη εκπροσωπεί τον φορέα της Σερβίας, στο πλαίσιο της έκθεσης KAVALAEXPO. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως η προβολή και αξιοποίηση των τετρακίνητων οχημάτων «εκτός δρόμου», μέσω εκδρομών με τετρακίνητα οχήματα που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες, μέσα σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι δυνατότητες αυτές τέθηκαν στο επίκεντρο, καθώς ο G. Jovic είναι πρόεδρος του club 4X4 στην νότια Σερβία, έτσι ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω δραστηριότητες τέτοιου είδους και στην Καβάλα και να τραβήξουν το ενδιαφέρον από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, που κατ’ εξοχήν επισκέπτεται ο σερβικός λαός. «Στόχος μας είναι, να φέρουμε πιο κοντά ειδικά την Καβάλα στην Σερβία, ώστε να πρωτοστατεί σε τουριστικές δράσεις, αλλά και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ευελπιστούμε να μπει και στον «χάρτη των πόλεων» και να διευρυνθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, μέσα από κοινούς συνδέσμους Δήμων, καθώς και ευρύτερες συνεργασίες σε πολλούς τομείς. Ο κύριος Jovic, όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνει ένθερμα την αγάπη του για την πόλη της Καβάλας και την στηρίζει με πολλούς τρόπους. Στο πλαίσιο της σύσκεψης με στελέχη της αυτοδιοίκησης τέθηκαν οι βασικοί άξονες, ώστε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το ευρύ πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Επιμελητήριο της νότιας Σερβίας, καθώς έχουμε και τις επαφές με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε πολλαπλά επίπεδα. Ένα από αυτά, είναι και η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς η Καβάλα είναι ένας προσφιλής προορισμός για τους επισκέπτες από την Σερβία, έτσι ώστε να καταστήσουμε την Καβάλα μία από τις πρώτες επιλογές στην σερβική τουριστική αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.