Οι προκάτοχοί του Σιμιτσή, είχαν εμπορικό πνεύμα και άφησαν έσοδα στον Δήμο

0

«Ο Δήμος Καβάλας, ευτύχησε, κι εγώ ευτύχησα ως Δήμαρχος, να έχω προκατόχους οι οποίοι είχαν εμπορικό μυαλό και έτσι ο δήμος μας έχει μια περιουσία. Έχει κάποια ενοίκια. Δηλαδή, πέρα από τις 700.000 ευρώ που παίρνουμε κάθε μήνα από το κράτος για τις λειτουργικές μας ανάγκες, μπορούμε να υπολογίζουμε κι άλλες 300.000 ευρώ, από ενοίκια, από τραπεζοκαθίσματα, από τα τέλη παρεπιδημούντων κλπ. Είναι λοιπόν, ο Δήμος μας, υπό αυτή την έννοια ο δήμος μας, μια εύρωστη διοικητική και οικονομική μηχανή, που μπόρεσε και πάλεψε την κρίση μέχρι στιγμής».

Όλα τα πιο πάνω, τα αναφέρει στην προχθεσινή του συνέντευξη στην Νέα Εγνατία ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Προφανώς, ο δημοσιογράφος Νίκος Χαζαρίδης, από υπερβολική ευγένεια, δεν τον ρώτησε, τι έκανε για να αυξήσει αυτά τα έσοδα στις δυο θητείες του, έχοντας το καλό παράδειγμα των προκατόχων του Δημάρχων με εμπορικό πνεύμα, όπως λέει. Βεβαίως και δεν έκανε τίποτα, αφού περιορίστηκε σε μια απλή διαχείριση (όχι καλή) και τίποτα περισσότερο. Οι προκάτοχοί του, ή για να είμαστε δίκαιοι, ο Λευτέρης Αθανασιάδης, σε όλα τα έργα που έκανε, προσπαθούσε να δημιουργήσει και κάτι που να φέρνει μόνιμα έσοδα στον Δήμο.

Για παράδειγμα στην ανάπλαση της Καλαμίτσας έκανε όλα εκείνα τα κτίρια που και σήμερα λειτουργούν ως μπαρ, ως ταβέρνες ή αναψυκτήρια και αποδίδουν ένα σοβαρό ποσό κάθε μήνα στον Δήμο. Το ίδιο είχε κάνει με την ανάπλαση του Περιγιαλίου, όπου κατασκεύασε (παράνομα) το κτίσμα της πρώην ψαροταβέρνας του Αχιλλέα, το οποίο σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και αναξιοποίητο και την Τέντα, που επίσης παραμένει ανοίκιαστος δημοτικός χώρος. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τον ρωτήσει τι έκανε και κατάφερε να μειώσει δραματικά τα μόνιμα αυτά έσοδα του Δήμου από ενοίκια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.