Οι “πονηρές σκέψεις” του Κ. Σιμιτσή και η “πονηρά σκεπτόμενη” δημοτική αρχή

0

Θέλουμε, πριν συνεχίσουμε, να επισημάνουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι μία διαφορετική προσωπικότητα, με τον δικό της τρόπο σκέψης, τη δική της «φιλοσοφία» και στάση ζωής. Επειδή κάποιος έχει μάθει να είναι «πονηρά σκεπτόμενος» και να ενεργεί έτσι στη ζωή του, δεν σημαίνει πως και όλοι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται πονηρά.

Αυτή η επισήμανση αφορά τον πρώην δήμαρχο Καβάλας και νυν επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστή Σιμιτσή και γίνεται με σεβασμό, αλλά και με κομψό τρόπο, γιατί υπάρχουν συνεργάτες του, που καιροφυλακτούν για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, όταν κάποιο σχόλιο μας είναι «οξύ» και θεωρούν ότι τους θίγει πολιτικά και προσωπικά. Ξέρουν αυτοί….

Έτσι, δυστυχώς, αντιλαμβάνονται αρκετοί που ασχολούνται με τα κοινά, την ελευθερία του Τύπου, της γνώμης και τον έλεγχο της εξουσίας. Κλείνουμε την παρένθεση.

Ο Κ. Σιμιτσής και οι συνεργάτες του, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες (Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015), επιχείρησαν να «ερμηνεύσουν» τη σκέψη της δημάρχου και των διοικούντων, γενικότερα, τον Δήμο Καβάλας, αναφέροντας δύο συγκεκριμένα παραδείγματα.

Το πρώτο είχε σχέση με το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας, το οποίο, κατά την άποψη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι φωτεινό και ευοίωνο.

Όμως, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας θέλει να το παρουσιάσει ζοφερό, γιατί έχει στο μυαλό της να επιβάλλει αύξηση στην τιμή του νερού και στα τέλη, για να καλύψει την ανεπάρκεια της.

Το δεύτερο παράδειγμα, είχε σχέση με την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τις συμβάσεις διάρκειας δύο μηνών δώδεκα εργαζομένων στην καθαριότητα και να τους αντικαταστήσεις με είκοσι άλλους, που δεν προσλήφθηκαν με τη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. Ο Κ. Σιμιτσής, μάλιστα, μίλησε για προσλήψεις των «δικών μας παιδιών» στην καθαριότητα.

Για να επανέλθουμε στον πρόλογο που κάναμε, έχουμε να προσθέσουμε το εξής. Ένας πολιτικός που είναι «πονηρά σκεπτόμενος» όταν ασκεί αντιπολίτευση, θα είναι «πονηρά σκεπτόμενος» και όταν ασκεί εξουσία. Και το αντίστροφο.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, γιατί νομίζουμε πως ο Κ. Σιμιτσής και οι συνεργάτες του, βρίσκονται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση άσκησης της αντιπολίτευσης. Γιατί, όταν θεωρούνε τους διοικούντες «πονηρά σκεπτόμενους», δεν μπορεί να υπάρξει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.