-Δεν είναι ποτέ αργά για ένας διάλογο, με θέμα την επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), ή την ίδρυση ενός «νέου ενιαίου συστήματος υγείας» στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης. Το ερώτημα είναι, πως θα «στηθεί» ένα «νέο ενιαίο σύστημα υγείας», το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αλλά και στις απαιτήσεις, των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Αυτές τις ημέρες θα δείτε να σχηματίζεται μεγάλη «ουρά» έξω από το κτήριο του νοσοκομείου Καβάλας, γιατί δεκάδες πολίτες αναμένουν να κάνουν μοριακό έλεγχο covid-19. Τέτοια «ουρά», δεν θα δείτε έξω από το θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» στην Αθήνα και σε κανένα άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

-Επίσης, αν κάποιος μέσος Έλληνας πάθει οξεία λιθιασική χολοκυστίτιδα, όχι μόνο δεν θα υποβληθεί την επόμενη ημέρα σε χειρουργική επέμβαση (λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή) αλλά δεν θα βρει κλίνη στην Χειρουργική Κλινική δημόσιου νοσοκομείου, διότι σ’ αυτές διασωληνώνονται ασθενείς με covid-19! Για να «στηθεί», επομένως, ένα «νέο ενιαίο σύστημα υγείας», πρέπει αυτοί που θα το «στήσουν» να πιστεύουν σ’ αυτό. Ο Ξ. Κροκίδης τους αναφέρει και είναι οι: πολιτικοί, οι υγειονομικοί, οι σύλλογοι ασθενών κ.ά. Ωστόσο, η περίπτωση του Χρήστου Σταϊκούρα, υπουργού των οικονομικών, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας τις προηγούμενες ημέρες, αλλά πέρασε «στα ψιλά» της επικαιρότητας και της «ενημέρωσης» που παρέχουν τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, όπως σχολιάζει ο Ξ. Κροκίδης, μας δημιουργεί μεγάλη επιφύλαξη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

-Όταν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης επιλέγει για το προσωπικό πρόβλημα υγείας και μάλιστα στην συγκυρία που βρισκόμαστε, ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, ποιο μήνυμα στέλνει στους απλούς πολίτες που προστρέχουν στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Την ώρα που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός υγείας και οι «ειδικοί» επιστήμονες κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να αποφευχθεί η πίεση στο Ε.Σ.Υ., ένα σημαντικό μέλος της κυβέρνησης δεν εμπιστεύεται την νοσηλεία του σε δημόσιο νοσοκομείο! Άραγε γιατί; Στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές υψηλού επιπέδου, οι Κλινικές και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διαθέτουν επαρκείς κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό. Το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία αντιμετώπισε με αυταπάρνηση την πανδημία του κορονοϊού covid-19 και συνεχίζει να «πολεμάει στην πρώτη γραμμή» με αυτοθυσία. Η νοσηλεία του Χρ. Σταϊκούρα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, είναι η επιβράβευση της προσφοράς του Ε.Σ.Υ. στην ελληνική κοινωνία;

-Επομένως, αγαπητέ γιατρέ Ξ. Κροκίδη, πως θα «χτίσουμε» ένα δημόσιο σύστημα υγείας, για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοί, όταν εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις για την υγεία του ελληνικού λαού, καταφεύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού; Πως θα έχουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες και ΟΛΕΣ οι Ελληνίδες την ίδια αντιμετώπιση στο νέο αυτό ενιαίο σύστημα υγείας, με αυτή που έχουν τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μπορούν να χειρουργηθούν την επόμενη ημέρα, ενώ δίνουν εντολή για αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων σε πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω πανδημίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.