Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, με απόφασή του, απαγορεύει την κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω: Σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων, καθώς και σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν αυτών. Σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, όπως τις εκβολές ποταμών και χειμάρρων, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες. Συνιστάται, επίσης, η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:
Ι) Ανατολικά της ιχθυόσκαλας Καβάλας και μέχρι το ύψος του παιδότοπου «Νεφέλες», στην περιοχή Ραψάνης.
ΙΙ) Ανατολικά του λιμένα Καβάλας, από την περιοχή του ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ και μέχρι το κέντρο «Μιχάλης».
ΙΙΙ) Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών όμβριων και ιδίως μετά από βροχή.
Συστήνεται η κολύμβηση στις ακτές που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και παρακολουθούνται με τακτικούς ελέγχους στο πλαίσιο διενέργειας σχετικού προγράμματος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, όπως εμφανίζονται στην ιστοσελίδα www.bathingwaterprofiles.gr. Οι Δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση, όπως:
-Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών.
-Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση/αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.
-Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής, όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.ά.
Επισημαίνεται η ανάγκη πληροφόρησης του κοινού, με ευθύνη του οικείου Ο.Τ.Α., στις περιπτώσεις έκδοσης απόφασης προσωρινής απαγόρευσης κολύμβησης, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τους όρους αυτής και τα αναφερόμενα στο άρθρο 13 της σχετικής απόφασης, για την ενημέρωση του κοινού και τη λήψη κατάλληλων μέτρων αποτροπής εισόδου λουομένων στην ακτή. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των ανωτέρω μέτρων.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε Καβάλας θα διενεργεί έκτακτους ελέγχους του θαλασσινού νερού στις περιοχές κολύμβησης, λαμβάνοντας τα κατά περίπτωση κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.