Μεγάλη αλήθεια επισήμανε συνάδελφος που διάβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρήστος Ποτόλιας, αναφορικά με την προσπάθεια σύνδεσης του Τσίπρα, του ΤΑΡ και της Τσανάκα, κάνοντας το λογοπαίγνιο με τα τρία Τ και με την χιουμοριστική ατάκα, για τα παντελόνια, που εύκολα τα βάζει κανείς, αλλά δύσκολα τα τιμά. Ή αλήθεια είναι, ότι η στήλη σπανιότατα σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Χρήστου Ποτόλια, όπως και τις κάθε είδους δηλώσεις του και ο συνάδελφός μας, μας έψεξε γι αυτό. Τώρα όμως, που μας έβαλε σε σκέψεις, γιατί να το κάνουμε άραγε αυτό, συμπεράναμε πως αυτό συμβαίνει, πρώτον γιατί τρέφουμε μια συμπάθεια στο πρόσωπο του Χρ. Ποτόλια, για το μειλίχιο του χαρακτήρα του, και την επίπλαστη κομμουνιστική επαναστατικότητα, την οποία ορισμένες φορές αποπειράται να εκφράσει, χωρίς όμως λόγω του χαρακτήρα του να γίνεται πειστικός. Άλλωστε, πώς να σχολιάσεις και πώς να επισημάνεις και να απαριθμήσεις τις διαφορές αντίληψης με κάποιον, με τον οποίο διαφωνείς στα πάντα;;; Έτσι στα μαλακά, αφήνουν να πέσει ο Χρ. Ποτόλιας και οι άλλοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και σχολιαστές και ίσως η πιο πάνω να είναι η εξήγηση.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εντοπίσαμε και παραθέτουμε ενδεικτικά μια παράγραφο, με την εξωφρενική λογική με την οποία αποπειράται να πείσει τους πιστούς του ΚΚΕ.: «Επειδή η αλλαγή στάσης της διοίκησης δικαιολογείται από την ίδια ότι έγινε για το κοινό καλό των πολλών, θέτουμε το ερώτημα: για τα άλλα πολλά καλά που πρέπει να γίνουν, όπως έργα για να μην πνιγούμε όπως οι κάτοικοι του Νέστου πριν μερικές βδομάδες, για να μην καούμε όπως πρόσφατα στην Αττική, ποιόν ΤΑΠ «μεγάλο» θα βρει η «ικανή» διοίκηση Τσανάκα για να τα χρηματοδοτήσει?». Πριν σχολιάσουμε το πιο πάνω εδάφιο της δήλωσής του, θέλουμε να τον ρωτήσουμε γιατί προτιμάει το ερωτηματικό της αγγλικής (?) κι όχι της ελληνικής (:) γλώσσας;;;;

Για την ταμπακέρα τώρα: Κακώς ερμηνεύει, την απόφαση της Δήμητρας Τσανάκα, ως αλλαγή στάσης, επειδή και μόνο αποδέχθηκε (ως όφειλε, ως Δήμαρχος που είναι) τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο (άσχετα που αυτό θα βρει τα αναγκαία χρήματα) ενός τόσο σημαντικού έργου ζωής, για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Η όποια αλλαγή της στάσης της Τσανάκα, έχει να κάνει με τη ακριβή θέση της στον αγώνα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού. Μέχρι τώρα πρωταγωνίστησε, φτάνοντας μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφήνοντας όλους τους άλλους να ακολουθούν, ή να αδρανούν. Τώρα που εξάντλησε όλα τα νόμιμα μέσα, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στον αγώνα των αγροτών, αλλά δεν θα πρωταγωνιστεί και ότι δεν μπορεί να αρνηθεί ως Δήμαρχος το έργο της ύδρευσης των δημοτών που υποφέρουν από λειψυδρία. Και ρωτάμε, για να μας πει και ο Χρ. Ποτόλιας, τι έκανε μέχρι τώρα, για τον αγώνα του ΤΑΡ;  Ποια ήταν η θέση του; Μπροστάρης, συμπαραστάτης, ακόλουθος, ή αγωνιστής του «καναπέως»;;; Να μας πει ξεκάθαρα: Εκείνος είναι υπέρ ή κατά του έργου της ύδρευσης των χωριών της Δ.Ε. Φιλίππων; Κι ενώ αρχικά κατηγορεί την Δήμητρα Τσανάκα, ότι άλλαξε στάση στην διέλευση του αγωγού, (ψευδέστατα), στη συνέχεια την κατηγορεί για το ακριβώς αντίθετο. Ότι έχει σταθερή στάση στο ότι θεωρεί τον αγωγό ως «εθνική» υπόθεση.

Το πιο τρελό είναι, ότι ρωτάει  τη Δήμαρχο Καβάλας, από ποιόν ΤΑΡ θα βρει λεφτά για να αντιμετωπίσει πιθανές πλημμύρες όπως οι πλημμύρες του Νέστου, «ποιόν ΤΑΡ θα βρει η «ικανή» διοίκηση Τσανάκα για να τα χρηματοδοτήσει (τα σχετικά αντιπλημμυρικά έργα)».  Ξέρει πως η Τσανάκα δεν αναζήτησε λεφτά του ΤΑΡ για να κάνει το έργο ύδρευσης. Ο Υπουργός είπε πως θα τα δώσει, και απλώς πρόσθεσε ότι μέρος από τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσει ο ΤΑΡ. Αν τώρα, βρεθούν κι άλλα λεφτά, από κάποιον άλλον ΤΑΡ, για αντιπλημμυρικά, ή για έργα δασοπροστασίας και βέβαια θα είναι υποχρεωμένη να τα πάρει, χωρίς να υπάρχουν, βέβαια όροι και κόκκινες γραμμές. Άλλωστε, είχε δηλώσει ενώπιον του Σταθάκη, ότι ο Δήμος, θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται τους αγρότες.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.