Οι παραγωγοί σπαραγγιού του Νέστου θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση

0

Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους καλλιεργητές σπαραγγιών της περιοχής του Νέστου πως έως την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020, θα λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση για τις καλλιέργειες τους. Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου, υπεγράφη η υπ’ αριθ. 3603/02-04-2020 Υπουργική Απόφαση, από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, η οποία προβλέπει παροχή συνδεδεμένης ενίσχυσης για τις καλλιέργειες σπαραγγιών ύψους 61,12 ευρώ ανά στρέμμα. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του βουλευτή, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τους ιθύνοντες του Υπουργείου και ενημέρωσε εγγράφως τον υπουργό για το πρόβλημα, όπως το δημοσιοποίησε στο δελτίο Τύπου της 24ης Μαρτίου 2020. Οι καλλιεργητές σπαραγγιών υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, ενώ λόγω της ανάγκης μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του SARS-COV-2, αντιμετωπίζουν δυσκολία κατά τη συσκευασία των προϊόντων και τη διάθεση τους στην αγορά.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό, αλλά και τα στελέχη του Υπουργείου, για τη κατανόηση και τα ταχύτατα αντανακλαστικά που επέδειξαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλώς, ή κακώς, τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, καθώς αυτοί οι άνθρωποι πρέπει, με κάποιο τρόπο, να υποστηρίξουν την παραγωγή τους και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την περαιτέρω ενίσχυση τους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.